RENOLUTION ? Dat zijn de nieuwe energiepremies vanaf 1/3/2022

De RENOLUTION-premies zijn de nieuwe overkoepelende naam van de Energiepremies en kunnen aangevraagd worden vanaf 1 maart 2022.

Het gezamenlijk budget voor de premies voor 2022 is opgetrokken tot 53,6 miljoen euro. UNIZO betreurt dat verschillende premies voor de bedrijven niet meer mogelijk zijn. Zo komen investering in bedrijfsgebouwen voor verlichting en klimatisatie niet meer in aanmerking. Er volgt hierover nog overleg met het kabinet van de verantwoordelijke Minister Alain Maron.

Dit neemt niet weg dat er nog verschillende investeringen mogelijk blijven : investeringen in niet-residentiële gebouwen voor thermische isolatie (gevel, dak, vloer, ramen), verwarming, zonneboilers, sanitair en ventilatie blijven mogelijk.

Een belangrijk nieuw element van de premies 2022 is dat alle subsidieaanvragen zullen moeten worden ingediend nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd, d.w.z. nadat de saldofactuur (laatste in aanmerking komende factuur) is ontvangen en betaald.
De RENOLUTION-premies kunnen aangevraagd worden via IRISbox, het digitale loket van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Alle technische details en voorwaarden voor het verkrijgen van de RENOLUTION-premies vind je in
deze tabel.

Een volledig overzicht van alle RENOLUTION-premies staat op de nieuwe website www.RENOLUTION.brussels, het centrale punt voor alle informatie over de premies en de financiële steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op het gebied van renovatie.

Meer over: Energie, Steunmaatregelen, Steunmaatregelen Brussels Gewest