Unieke publicatie met 20 portretten van Brusselse ondernemers uit de diversiteit door topfotograaf Kurt Deruyter en UNIZO

Op 18 november, Dag van de Ondernemer, stellen UNIZO en Brussels staatssecretaris Bianca Debaets een uniek boek voor over Brusselse ondernemers. Het bevat een mix van portretten met het persoonlijke en zakelijke verhaal van de ondernemer. Topfotograaf Kurt Deruyter verzorgt deze publicatie. Vanaf vandaag verschijnen al enkele van de portretten op de website www.unizo.be/brussel

Elke derde vrijdag van november organiseert UNIZO de ‘Dag van de Ondernemer’ om alle ondernemers een schouderklopje geven. UNIZO wil hen bedanken voor alle tijd, moeite, zweet en tranen die ze in hun zaak steken. En appreciatie laten blijken voor de toegevoegde waarde die ze onze samenleving schenken.

Ondernemers zijn heel gewone mensen, met enkele buitengewone kenmerken. In het tweetalig boek ‘Ondernemer in Brussel/Entrepreneur à Bruxelles’ zullen meer dan 20 portretten van Brusselse ondernemers te lezen zijn. De portretten zullen  de diversiteit in het Brusselse ondernemerslandschap goed weerspiegelen, én een gezicht geven.

UNIZO strikte topfotograaf Kurt Deruyter voor deze opdracht. Momenteel loopt in Muntpunt ook zijn knappe tentoonstelling ‘Cars, Priests and Haircuts’. In deze publicatie wil Deruyter de nadruk te leggen op de sectoren en ondernemers waar etniciteit een toegevoegde waarde betekent . Toegevoegde waarde door productkennis en klantgerichtheid, zijn essentiële vaardigheden zijn voor een succesvolle zelfstandige ondernemer.

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Bianca Debaets was verheugd om dit initiatief te steunen: “Diversiteit stimuleert ondernemerschap. Brussel is dé plek waar vele ondernemers, van gelijke welke gemeenschap, hun droom starten en realiseren. We hopen met deze sterke portretten ook veel toekomstige ondernemers, met bijvoorbeeld een migratie-achtergrond, te inspireren.”
 
Op vrijdag 18 november om 19u tijdens het Brussels slotevent van de Dag van de Ondernemer, overhandigt Kurt Deruyter het eerste exemplaar aan Bianca Debaets.  Ook de geportretteerde ondernemers zullen hierbij aanwezig zijn.  Alle deelnemers aan het After Work event ontvangen een gratis exemplaar van de publicatie.
Inschrijven kan via deze link.

Daarna zal de publicatie verkrijgbaar zijn op eenvoudig verzoek via de website www.unizo.be/brussel.
 
Op www.dagvandeondernemer.com komt u te weten welk type ondernemer u bent!
Deel uw liefde en sympathie voor ondernemers op twitter via #dagvdondernemer.
 
Meer weten? Contacteer Anton Van Assche
M 0478/444.119 - E-mail: anton.vanassche@unizo.be

Meer over: Diversiteit, Gezondheid-Welzijn-HRM
Thema: Personeel