UNIZO: "Brusselse koopzondagen kunnen maar slagen binnen breder stadsmarketingbeleid"

De koopzondagen in Brussel groeien traag maar gestaag. Dat stelt Anton Van Assche, coördinator van de Brusselse UNIZO-werking, vast. Gisteren was het in het centrum van Brussel drukker dan anders. Verschillende evenementen, zoals het Stripfestival en het Brussels Beer Festival lokten veel bezoekers. Maar ook de maandelijkse koopzondag trok veel klanten. "De inspanningen van de Stad Brussel met de campagne 'I Shop on First Sunday', om Brussel als shoppingbestemming te promoten, werpen dus hun vruchten af", aldus Anton Van Assche, "al is er nog wel wat werk aan de winkel. Handelaars moeten er ook effectief beter van worden, dus meer verkopen. En dat lukt enkel wanneer de Brusselse koopzondagen deel uitmaken van een breder stadsmarketingbeleid, waarbij vanuit verschillende insteken wordt gewerkt aan een attractievere kern: op gebied van handelsaanbod, maar onder meer ook op toeristisch en cultureel niveau. Onder die voorwaarden blijft UNIZO de Brusselse koopzondagen steunen.
 
Tegelijk begrijpt UNIZO ook de terughoudendheid van de handelaars. Koopzondagen vergen een grote inspanning van de zelfstandige ondernemers en  hun medewerkers.. Lieve Buysse van schoenwinkel Hatshoe in de Dansaertstraat weet ervan mee te spreken. ’"Als ik bepaalde klanten beter kan bereiken door ook één zondag per maand open te zijn, dan doe ik dat graag", vertelt ze. Nóg meer zondagen open blijven is voor mij echter niet haalbaar.Dat zou te zwaar wegen op mijn privéleven en dat van mijn personeel."
 
Consequent beleid
UNIZO benadrukt nog dat de keuze van de stad voor een megashoppingcenter op de Heizel haaks staat op het kernversterkende beleid waarop de nu al zwaar door de terreuraanslagen getroffen handelaars in het centrum rekenen. "Enkel een consequent beleid, waarbij handelaars en de stad als gelijkwaardige partners worden beschouwd, kan voor een economische heropleving in de Brusselse binnenstad zorgen", besluit UNIZO.
 
 
Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerster Sanderijn Vanleenhove
T 02/212.25.44 - M 0479/44.50.78 - E-mail: sanderijn.vanleenhove@unizo.be
 
Een ondernemersvraag? Bel de UNIZO Ondernemerslijn T: 02 21 22 678 | ondernemerslijn@unizo.be
 

Meer over: Koopzondag, Openingstijden