UNIZO positief over Brusselactie van Worldline

Maar ook ondernemers zelf, de Brusselse overheid en de Belgen samen hebben rol te spelen

“De recente aanslagen en de terreurdreiging in het algemeen hebben een grote impact op onze economie. De recente cijfers van de FOD Economie spreken boekdelen. Heel wat ondernemers in Vlaanderen en in het bijzonder in Brussel lijden tot een derde omzetverlies. De Brusselse handel, horeca en culturele sector voelt de impact nog steeds”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. Daarom steunt UNIZO de actie ‘Brussels Benefits’ van Worldline, een actie waarbij consumenten promoties en uitzonderlijke kortingen in de hoofdstad kunnen ontdekken. De ondernemersorganisatie stond trouwens mee aan de wieg van de actie. UNIZO roept handelaars op om aan de actie deel te nemen. Daarnaast lanceert UNIZO zelf alvast opnieuw de oproep om de Brusselse horeca en handel te steunen door gewoonweg ergens te gaan eten of te winkelen. Ze vraagt om die ervaring via sociale media te delen met de hashtag #BeBrussels4lunch of #BeBrussels4shopping. Ook nodigt UNIZO haar Brusselse leden uit om de vaste klanten die wel gebleven zijn in de bloemetjes te zetten. “We moeten stoppen met te focussen op de klanten die wegblijven, maar moeten we de klanten die er wel zijn bedanken en bedienen”, aldus UNIZO. Aan de Brusselse overheid vraagt UNIZO om werk te maken van netheid, veiligheid, een goede bereikbaarheid en een efficiënt bestuur.
‘Brussels Benefits’ is een actie van Spaar&Pluk, het getrouwheidsprogramma van Worldline. Met ‘Brussels Benefits’ en Spaar&Pluk, kunnen Belgische consumenten promoties en uitzonderlijke kortingen in de hoofdstad ontdekken. Zo kunnen ze leuke winkeltjes, toffe restaurants of originele plekjes leren kennen en dit aan zeer interessante prijzen.

Tij keren

UNIZO waardeert de initiatieven die de overheid tot hiertoe heeft genomen. Ze verwijst onder meer naar de tijdelijke werkloosheid. Die tijdelijke maatregelen zullen zonder twijfel faillissementen en ontslagen vermijden, volgens UNIZO is het toch slechts uitstel van executie zolang het normale (toeristische) leven in Brussel niet hervat. Positieve acties, zoals Brussels Benefits of de eigen acties van UNIZO moeten het tij mee helpen keren. Tegelijk roept UNIZO in de eerste plaats de Belgen zelf op om weer massaal naar de hoofdstad te komen.

Taak Brusselse overheid

UNIZO ziet ook een taak weggelegd voor de Brusselse overheid. Volgens de ondernemersorganisatie is een goed imago op papier niet voldoende. De stad moet prioritair aandacht geven aan de netheid, veiligheid, bereikbaarheid – veilige tunnels en een operationeel parkeergeleidingssysteem –  en een efficiënt bestuur.
 
 
Meer weten? Contacteer Anton Van Assche, coördinator UNIZO-werking Brussel
T 02 230 93 54  - GSM 0478/444 119  - E-mail: anton.vanassche@unizo.be

Meer over: Rampen