UNIZO: Raad van State remt Neo –shoppingcomplex af

Volgens de auditeur van de Raad van State is de wijziging van het Gewestelijk Bestemmingsplan om de komst van het Neo-project aan de Heizel mogelijk te maken, niet volgens het boekje gebeurd. Volgt de Raad, dan dreigt het Neo-project afgeremd te worden. UNIZO ondersteunt dit advies. “In het Neo-dossier zitten rechter en partij samen aan tafel. Oppositie voeren, was onmogelijk.”, zegt UNIZO.

UNIZO nodigt de stad Brussel en het Gewest uit om samen een gedragen project rond Neo uit te werken, “in plaats van een batterij advocaten te mobiliseren om het eigen gelijk te halen”. Stadsprojecten die erin slagen om de belangen, wensen en verwachtingen van een zo groot mogelijke groep stakeholders, te verenigen, zijn een garantie voor de duurzame ontwikkeling van Brussel. UNIZO dringt aan op kernversterkend beleid, waar wonen, werken en winkelen elkaar versterken. Het megalomane NEO naast het Atomium biedt geen meerwaarde voor de initiatieven die momenteel in de Vijfhoek worden uitgerold. NEO heeft zo geen respect voor de handelaars die de zondagsopening en de verkeersvrije zone binnen de Vijfhoek tot een succes willen maken.

UNIZO vormt samen met UCM, BBL, BRAL, IEB, CSC, beweging.net en ACV Brussel-Halle-Vilvoorde het Interregionaal Platform voor Duurzame Economische ontwikkeling. Dit Platform roept de Vlaamse en Brusselse regeringen op  om de plannen voor grootschalige shoppingprojecten op te bergen en te kiezen voor kernversterkend beleid.

Meer over: Kernversterking