Wat verwachten ondernemers na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018?

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 heeft UNIZO haar Memorandum voor de Brusselse gemeenten klaar. Het is geen klassieke eisenbundel of een opsomming van aandachtspunten. Nee, het is een omschrijving van de waarden waar ondernemers en onze organisatie voor staan. Deze waarden kunnen ook een leidraad zijn voor een ondernemersvriendelijk klimaat in de Brusselse gemeenten. Voor de Stad Brussel en de gemeenten Jette en Anderlecht zijn er specifieke Memoranda opgesteld.

Voor UNIZO staan 5 waarden centraal : Duurzame ontwikkeling, innovatie, samenwerking, klantgedrevenheid en een gezonde ondernemingszin. Deze waarden drijven onze maatschappij vooruit en volgens UNIZO-Brussel kunnen de gemeentebesturen en de ondernemers elkaar hier vinden.

Ontdek hier in één oogopslag de 5 waarden en prioriteiten:

PDF iconUNIZO kiest (schema NL)PDF iconUNIZO kiest (schema FR)

 

Het algemeen Memorandum, voor alle Brusselse gemeenten, ontdekt u hier:

PDF iconAlgemeen memorandum NLPDF iconAlgemeen memorandum FR

 

Hier staan de bijlagen bij het algemene memorandum voor de gemeente Jette en Anderlecht en de Stad Brussel / Voici les annexes au mémorandum générique pour les commune de Jette et Anderlecht et la Ville de Bruxelles.

PDF iconUNIZO kiest_JettePDF iconUNIZO kiest_Jette (Fr)PDF iconUNIZO kiest_AnderlechtPDF iconUNIZO kiest_Anderlecht (Fr)PDF iconUNIZO kiest_Brussel (Nl)PDF iconUNIZO kiest_Bruxelles (Fr)Ook de Brusselse Middenstandskamer verzamelde enkele “Aanbevelingen voor een gunstig ondernemingsbeleid in de gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
2019-2025”.

PDF iconNL-versie

La Chambre des Classes Moyennes résumait également des “Recommandations pour des politiques communales favorables aux entrepreneurs en Région de Bruxelles-Capitale
2019-2025”.

PDF iconVersion en FR
 

Meer over: Brussel
Thema: Actueel