Nieuwsbrief december 2016

UNIZO op bezoek bij Net Brussel / UNIZO erg kritisch over shoppingcenter Dockx Brussel! / Louizaflessenhals weer vrij / Media Cluster Brussel / ...

UNIZO
 BRUSSEL

 

 

Niet leesbaar? Klik hier

 

STEL ONS UW VRAAG FacebookTwitterTelefoon

 

 

INTRO.

 

Beste ondernemer,

Hierbij ontvangt u onze laatste nieuwsbrief van 2016. Een jaar waarin u, als ondernemer, in onze werking centraal stond. In 2017 gaat UNIZO Brussel door op de ingeslagen weg: wij blijven uw belangen behartigen op alle overheidsniveaus.

 

Wij zullen u uiteraard op de hoogte blijven houden van onze acties ter versterking en ondersteuning van Brusselse ondernemers. Intussen wensen we u alvast een prettige kerstperiode en een gelukkig nieuwjaar.

 

Met vriendelijke groet,

Anton_Van_Assche
Anton Van Assche
Coördinator UNIZO werking in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Nancy Van Espen
Regiodirecteur UNIZO Vlaams-Brabant & BrusselNancy_Van_Espen

 

 

 

Reageer...

 

NIEUWS.

UNIZO op bezoek bij Net Brussel

Vanaf 2 januari 2017 reorganiseert Net Brussel de afvalophaling. Via de website vindt u de ophaaldagen van al de zakken per gemeente.

 

Alle bedrijven zijn ook onderworpen aan de sorteerverplichting. Sommige bedrijven moeten hiervoor verplicht een contract hebben.
Klik hier voor meer info.

 

In het kader van de lunchmeetings van UNIZO in Brusselse bedrijven rond thema's die ondernemers aanbelangen waren we op donderdag 8 december te gast bij Net Brussel. Tijdens het bezoek kwamen volgende thema's aan bod: afval van ondernemingen en diversiteit binnen Net Brussel.

UNIZO erg kritisch over shoppingcenter Dockx Brussel!

Op 20 oktober opende het gloednieuwe shoppingscomplex Dockx Bruxsel de deuren. "UNIZO heeft de komst van dit winkelcentrum altijd met argusogen gevolgd en hechtte van bij aanvang weinig geloof aan de belofte 'dat het om veel meer dan een klassiek shoppingcenter zou gaan, met een groot belevingsgehalte'", aldus UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Klik hier voor meer info.

Louizaflessenhals weer vrij

Brussels minister-president Rudi Vervoort en minister Guy Vanhengel hebben, in overleg met minister Pascal Smet, begin deze maan aangekondigd dat de tijdelijke inrichtingen op en rond de Louizaflessenhals onmiddellijk worden afgebroken.
"Het ging om een tijdelijke situatie; het was nooit de bedoeling dat die zo zou blijven. De plaats krijgt haar oorspronkelijke configuratie terug, met twee rijstroken voor automobilisten en de rechtstreekse verbinding tussen de Waterloolaan en de Hallepoort", aldus Rudi Vervoort.

Klik hier voor meer info.

 

 

Media Cluster Brussel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest investeert fors in de verankering van de mediasector, bijvoorbeeld met de huidige ontwikkeling van een Mediapark aan het Reyerscomplex. Maar de mediasector in Brussel is verscheiden en complex. Daarom werd een enquête gelanceerd om deze Brusselse mediasector beter te kunnen begrijpen met het oog op een optimale ontwikkeling en ondersteuning.

 

Ben je als mediaprofessional werkzaam in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en wil je een steentje bijdragen om de verscheidenheid van deze bruisende sector in kaart te brengen? Vul dan hier de enquête in.

 

 
 

 

UNIZO IN HET BRUSSELS GEWEST.

UNIZO biedt u en uw onderneming een ervaren co-piloot: Bernard Denys

Hoe start je 2017 in 'pole position'? Op welk exact moment schakelt u best naar een hogere versnelling? Hoe snel en accuraat kan u de bochten nemen? De ervaren co-piloot Bernard Denys heeft het UNIZO Brussel-team vervoegd.

Meer info op www.unizo.be/brussel

Bestel de unieke publicatie 'Ondernemer in Brussel/Entrepreneur à Bruxelles'

Op 18 november, Dag van de Ondernemer, stelden UNIZO en Brussels staatssecretaris Bianca Debaets een uniek boek voor over Brusselse ondernemers. Het bevat een mix van portretten met het persoonlijke en zakelijke verhaal van de ondernemer. Topfotograaf Kurt Deruyter verzorgt deze publicatie. De portretten weerspiegelen de diversiteit in het Brusselse ondernemerslandschap.

U kan de publicatie hier bestellen.

 

 
 
 

 

TELEX.

Klaar voor meer diversiteit in uw onderneming?

De Dienst Diversiteit van Actiris begeleidt Brusselse werkgevers die de diversiteit in hun onderneming wensen te promoten, meer bepaald op het gebied van aanwervingen, personeelsbeheer en hun interne en externe communicatie.

U wilt meer diversiteit binnen uw onderneming? Laat u gratis begeleiden bij de uitwerking van uw diversiteitsplan.

Klik hier voor meer info.

 

Starten als zelfstandig ondernemer 17/01/2017

Deze UNIZO infosessie leidt je van A tot Z door een opstartparcours, van startvoorwaarden, juridische vormen, subsidies en steunmaatregelen, tot sociaal statuut, boekhouding en btw.
Daarnaast geeft de UNIZO startersadviseur je specifieke tips mee voor een sterke start en hoe je aan een ondernemingsplan begint. Een must voor iedereen die wil starten als zelfstandig ondernemer.

Klik hier voor meer info en inschrijving.

 
 

 

Logo_full_color_rood_voor_onlinelogo-inca

 

  Partnerlogobalk           

 

 

 

 
 

 

Thema: Actueel