Nieuwsbrief UNIZO-Brussel december 2017

De sperperiode: wat mag en wat niet?/Wat zijn de mogelijkheden als uw zaak getroffen is door vandalisme?/Excessieve belastingen voor nachtwinkels: de gemeenten vergissen zich van vijand!/Welke plastiek zakjes zijn in Brussel nog wel toegelaten?/...

NIEUWSBRIEF UNIZO BRUSSEL

 

INTRO

Beste ondernemer,

Hierbij ontvangst u onze laatste nieuwsbrief van 2017. Een jaar waarin u, als ondernemer, in onze werking centraal stond. In 2018 gaat UNIZO Brussel door op de ingeslagen weg: wij blijven het ondernemerschap in Brussel ondersteunen en uw belangen op alle overheidsniveaus behartigen.

Wij zullen u uiteraard op de hoogte blijven houden van onze acties ter versterking van Brusselse ondernemers. Intussen wensen we u alvast een prettige kerstperiode en een gelukkig nieuwjaar.

Met vriendelijke groet,

Anton Van Assche

Coördinator UNIZO werking Brussel

Nancy van Espen

Regiodirecteur UNIZO Vlaams Brabant & Brussel

 

NIEUWS.

De sperperiode: wat mag en wat niet?

De sperperiode is nog steeds van kracht. Van 3 december 2017 tot 2 januari 2018 is het opnieuw zover. De solden starten op 3 januari en duren tot en met 31 januari 2018. Maar waar moet je je allemaal aan houden tijdens, voor en ook na de solden? In een handige UNIZO Snelwijzer kun je de belangrijkste regels nog eens nalezen.

Klik hier voor meer info

UNIZO en Zenito breken lans voor uitbreiding sociale bescherming zelfstandigen

Zelfstandige ondernemers verdienen meer maatschappelijke waardering voor hun bijdrage die ze leveren aan de samenleving. En die waardering moet ook tot uiting komen in een degelijke sociale bescherming. Daarom ijveren UNIZO en Zenito voor een goed sociaal statuut, op maat van zelfstandigen, en met de flexibiliteit om mee te evolueren met de noden van de toekomst.

Klik hier voor meer info

 

 

UNIZO in het Brussels Gewest

Wat zijn de mogelijkheden als uw zaak getroffen is door vandalisme?

Vorige maand waren er rellen in het centrum van Brussel en de Louizawijk. Heel wat winkels en horecazaken liepen daarbij ernstige schade op. Wat kunnen de gedupeerde handelaars best ondernemen?

Klik hier voor meer info

Excessieve belastingen voor nachtwinkels: de gemeenten vergissen zich van vijand!

Op de Dag van de Ondernemer hield Anton Van Assche van UNIZO Brussel via een opiniestuk in Het Laatste Nieuws een betoog voor alle nachtwinkeliers. 'Voor de meeste gemeenten zijn de nachtwinkels een gemakkelijke prooi voor excessieve pestbelastingen, en dus vooral een bron van inkomsten. Openingstaksen van 6.000 tot 10.000 euro zijn geen uitzondering. Dat is hypocriet.'

Lees hier het volledige opiniestuk

Welke plastiek zakjes zijn in Brussel nog wel toegelaten?

Sinds 1 september geldt er voor de handelaars een verbod op het gebruik van plastiek zakjes in Brussel. Algemeen gesproken geldt dit verbod voor alle niet-herbruikbare plastiek zakken. Maar welke plastiek zakjes mag u nog wel gebruiken en aan uw klanten meegeven?

Klik hier voor meer info

Meer specifieke info over 'ondernemen in Brussel' vindt u hier

 

 

TELEX.

Nocturnes van 'Pimp my Street' op 14 en 21 december

De pop-up stores van de Korte Beenhouwersstraat zullen uitzonderlijk open zijn tot 21 uur op 14 en 21 december. Dit is de perfecte kans om originele cadeaus uit te kiezen voor de eindejaarsfeesten of om een gezellig moment door te brengen met de ontwerpers en de ambachtslieden.

Klik hier voor meer info

UNIZO Nieuwjaarsnetwerkdiner 2018

UNIZO Vlaaams-Brabant & Brussel nodigt u op maandag 29 januari van harte uit op haar Nieuwjaarsnetwerkdiner 2018.
Dit jaar gaat dit unieke gebeuren door in de Facultyclub in Leuven. Net zoals de voorbije jaren bieden wij een unieke formule aan waarbij u maximaal de kans krijgt collega-ondernemers en vrije beroepers te ontmoeten en enkele van onze speciale genodigden te leren kennen.

Klik hier voor meer info en inschrijving

 

 

Onze nationale partners

 

Onze provinciale partners Vlaams-Brabant en Brussel

 

 

UNIZO Provincie Vlaams-Brabant
Diestsevest 52-54 | 3000 Leuven
Willebroekkaai 37 | 1000 Brussel
016 28 44 41
vlaamsbrabant@unizo.be

Een ondernemersvraag?

Bel 24/7 de Ondernemerslijn op 0800 20 750

Bericht verzonden aan ines.david@unizo.be

Disclaimer & Privacy

 
Meer info: Brussel
Thema: Actueel