Nieuwsbrief UNIZO-Brussel februari 2018

Bouw geen shoppingcenter op de Heizel!

INTRO

Beste ondernemer,

Welkom bij een nieuwe editie van onze Brusselse nieuwsbrief. Hier vindt u ons laatste nieuws en acties om uw onderneming te versterken.

Natuurlijk staan we altijd paraat om uw belangen te verdedigen. Heeft u een probleem of een vraag: laat ons dat zeker weten. We gaan ermee aan de slag en u krijgt snel feedback.

Met vriendelijke groet,

Anton Van Assche

Coördinator UNIZO werking Brussel

Nancy van Espen

Regiodirecteur UNIZO Vlaams Brabant & Brussel

 

NIEUWS.

Brusselse positie van 'goede betaler' brokkelt af

Tot eind 2016 kenden de Brusselse ondernemingen en overheden traditioneel het beste betaalgedrag van België. Vanaf het eerste kwartaal 2017 zien we echter de kwaliteit van het betaalgedrag door Brusselse ondernemingen spectaculair dalen.

Klik hier voor meer info

UNIZO promoot kopen in Belgische winkels

UNIZO luidt de alarmbel nu blijkt dat de Belgische handelaars het afgelopen jaar 2,5% minder verkochten, terwijl de gemiddelde winkelier in de eurozone zijn omzet met 1,9% zag stijgen. Vooral de impact van e-commerce, zo blijkt. "Niet de groei van e-commerce op zich is daarbij het probleem", verduidelijkt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, "Wel het feit dat Belgische consumenten heel vaak op buitenlandse webshops kopen."

Klik hier voor meer info

 

 

UNIZO in het Brussels Gewest

Wat is er nieuw in 2018?

Bij een nieuw jaar horen nieuwe regels! In 2018 verandert er heel wat voor zelfstandigen en KMO's. Wat precies? Dat ontdekt u in een overzichtelijk animatiefilmpje van UNIZO.

Klik hier voor meer info

Brusselse bedrijven hebben investeringspotentieel, maar aarzelen

De KMO's consolideren de groei van de afgelopen jaren. De belangrijkste parameters zetten de aangevatte positieve evolutie verder. De productiviteit neemt verder toe, de schuldgraad daalt, alleen de rentabiliteit blijft zo goed als stabiel. Opvallend is de stijging van het eigen vermogen in alle Gewesten. Echter in Brussel leidt dit voorlopig nog niet tot meer investeringen, in tegenstelling tot Vlaanderen. Dit blijkt uit het jaarlijkse KMO-rapport van ondernemersorganisaties UNIZO & UCM en onderzoeksbureau Graydon.

Klik hier voor meer info

Bouw geen shoppingcenter op de Heizel

Gisteren verscheen in De Tijd een vrije tribune van het Interregionaal Platform voor Duurzame Economische Ontwikkeling, waar UNIZO deel van uit maakt. 

Terwijl het Eurostadion veel media-aandacht krijgt, wordt in de schaduw naarstig gewerkt aan het Neo-project met een megalomaan shoppingcenter op de Heizelvlakte. Maar noch de buurt, noch de handelaars en de grote merken zitten op dat laatste te wachten.

Klik hier voor meer info

 

 

TELEX.

Trefpunt sterke onderneemsters!

Ben jij een vrouw die in het Brusselse woont en/of onderneemt? Kom dan zeker naar het gratis Trefpunt op 22 maart en laat je inspireren door straffe onderneemsters! Ze vertellen je tijdens een panelgesprek alles over hun toppers en floppers, hun 'bumps on the road'. Daarna leer je in sneltempo andere onderneemsters kennen via de speeddate.

Klik hier voor meer info en inschrijving

Infosessie Starten als zelfstandig ondernemer op 23 maart

Deze UNIZO infosessie leidt je van A tot Z door een opstartparcours, van startvoorwaarden, juridische vormen, subsidies en steunmaatregelen, tot sociaal statuut, boekhouding en btw. Daarnaast geeft de UNIZO startersadviseur je specifieke tips mee voor een sterke start en hoe je aan een ondernemingsplan begint. Een must voor iedereen die wil starten als zelfstandig ondernemer.

Klik hier voor meer info en inschrijving

Durf jij een DUOotje doen?

Geef op donderdag 26 april een werkzoekende met extra ondersteuningsnood een unieke ontdekkingsdag.

DUOday is een jaarlijkse werkbelevingsdag voor werkzoekenden met sociale, medische, psychische, sensorische of fysieke moeilijkheden. Hij of zij vormt die dag een DUO met één van jouw werknemers. Dankzij deze sensibiliseringsactie maak je kennis met de inzet en vaardigheden van een werkzoekende met extra ondersteuningsnood. De afgelopen acht edities namen al 3.500 bedrijven deel en werden er 4.000 DUO's gevormd.

Zet jij dit jaar ook jouw deuren open? Schrijf je dan hier in!

Laten we, voor de toekomst van ons Gewest, elektro-apparaten recycleren!

COBEREC lanceert een enquête die ons in staat zal stellen om de huidige praktijken op het gebied van afgedankte elektrische en elektronische apparaten beter te kennen en om samen een toekomstgerichte oplossing te ontwikkelen die is aangepast aan de behoeften van de Brusselse KMO's.

Klik hier voor meer info

 

 
Thema: Actueel