Nieuwsbrief UNIZO-Brussel juni 2017

UNIZO
 BRUSSEL

 

 

Niet leesbaar? Klik hier

 

STEL ONS UW VRAAG FacebookTwitterTelefoon

 

 

INTRO.

 

Beste ondernemer

 

Welkom bij dit nieuwe nummer van onze nieuwsbrief. Hiermee houden wij u op de hoogte van de acties die we voeren ter versterking van Brusselse ondernemers en het laatste nieuws in de ondernemingssector.

 

Voor vragen of suggesties staan we uiteraard tot uw beschikking. Onze nieuwe Brusselse website biedt u een duidelijk overzicht van onze acties en diensten. U vindt meer info op www.unizo.be/brussel.

 

Vergeet niet onze nieuwe Facebookpagina 'Ondernemer in Brussel / Entrepreneur à Bruxelles' te liken en te delen.

 

Met vriendelijke groet

Anton_Van_Assche
Anton Van Assche
Coördinator UNIZO werking in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Nancy Van Espen
Regiodirecteur UNIZO Vlaams-Brabant & BrusselNancy_Van_Espen

 

 

 

Reageer...

 

NIEUWS.

Ondernemen in Brussel: over stoppers en starters!

Bijna twaalfduizend mensen begonnen vorig jaar in Brussel een eigen zaak. Nooit waren het er meer. Maar lang niet elk bedrijfje houdt het vol. BRUZZ had begin deze maand een gesprek met een stopper, een starter en UNIZO starterscoach Bernard Denys.

 

Het interview kan u hier lezen.

 

Ramadan, een opportuniteit voor uw onderneming?

Ieder jaar zien we onze ondernemers inspelen op 'traditionele' gebeurtenissen: Paasfeest, Communie, Lentefeest, Valentijn, Kerstmis,... Met de start van de Ramadan wil UNIZO Brussel graag alle handelaars aanmoedigen die zich willen richten op de Brusselse moslims. Net als de andere traditionele gebeurtenissen is de Ramadan ook een culture traditie en een familiegebeuren met commerciële kansen voor ondernemers.

 

Wilt u de moslimgemeenschap deel van uw klantenbestand maken?

 

Hier vindt u meer info.

 

Werken tijdens de Ramadan:

Bent u werkgever? Ontdek hier een aantal maatregelen om de combinatie werk en vasten te vergemakkelijken.

 

UNIZO vraagt meer 'smart regulation' voor de Brusselse deeleconomie

De opkomst van de deeleconomie brengt een structurele economische verandering op gang. Vorige maand organiseerde de Kamer van de Middenstand momenteel voorgezeten door UNIZO, een colloquium rond de vraag of de deeleconomie een kans of een bedreiging is voor de Brusselse kmo's?

 

Hier vindt u meer info.

 
 

 

UNIZO IN HET BRUSSELS GEWEST.

Inspiratie-avond 'Welke toekomst voor de handel in de voetgangerszone?'

Misschien wordt de voetgangerszone binnenkort heraangelegd. Het is alvast de wens van UNIZO en UCM om deze werken zo gauw mogelijk te starten. Het Brouckèreplein zal dan eerst aan de beurt komen.

Samen met alle betrokken handelaars en ondernemers willen we bekijken welke opportuniteiten deze heraanleg kan bieden. Daarom nodigen wij u uit op een inspirerende avond op 22 juni.

Klik hier voor meer info en inschrijving.

Meer inzichtbaarheid via internet? Volg een workshop op 19 juni!

UNIZO organiseert op 19 juni, met de steun van het Brussels Gewest, een workshop voor Brusselse ondernemers met als thema 'Mijn zichtbaarheid op het Web vergroten'.

Klik hier voor meer info en inschrijving.

 

 
 
 

 

TELEX.

Dag van de Klant wordt Weekend van de klant!

De Dag van de Klant is uitgegroeid tot een vaste waarde in onze stad. Omdat het belangrijk is om te blijven vernieuwen willen we met de Dag van de Klant een stapje verder gaan. Daarvoor zullen we samenwerken met Comeos en UCM. Comeos kende de voorbije 3 jaar een succes met hun Sunday Shopday, winkelen op de eerste zondag van oktober. Nu brengen we het beste van de twee werelden samen en lanceren we een nieuw concept onder de naam het Weekend van de Klant. Dit weekend zal doorgaan op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Klanten zullen op die manier een heel weekend kunnen genieten van shoppen en beleving in hun stad of gemeente. De sterktes van Dag van de Klant zullen behouden blijven: het bedanken van de klanten met een leuke attentie en beleving en animatie zorgen voor aangenaam winkelen. Bovendien zal het Weekend van de Klant ook meerdere shoppers op de been brengen als alle winkels open zijn.

 

Klik hier voor meer info.

 

Starten als zelfstandig ondernemer

Deze UNIZO infosessie leidt je van A tot Z door een opstartparcours van startvoorwaarden, juridische vormen, subsidies en steunmaatregelen, tot sociaal statuut, boekhouding en btw. Daarnaast geeft de UNIZO startersadviseur je specifieke tips mee voor een sterke start en hoe je aan een ondernemersplan begint.

Een must voor iedereen die wil starten als zelfstandig ondernemer.

Klik hier voor meer info en inschrijving.

 
   

 

 

 

Logo_full_color_rood_voor_online

 

  Partnerlogobalk