Nieuwsbrief UNIZO-Brussel september 2017

LEZ in het Brussels Gewest vanaf 1 januari | Nieuwe kortingen bij aanwerving personeel | Wat verwachten ondernemers van Jette, Brussel Stad en Anderlecht na de gemeenteraadsverkiezingen | ...

NIEUWSBRIEF UNIZO BRUSSEL

 

INTRO

Beste ondernemer,

Welkom bij dit nieuwe nummer van onze nieuwsbrief. Hiermee houden wij u op de hoogte van de acties die we voeren ter versterking van Brusselse ondernemers en het laatste nieuws in de ondernemingssector.

Voor vragen of suggesties staan we uiteraard tot uw beschikking. Onze Brusselse website biedt u een duidelijk overzicht van onze acties en diensten. U vindt meer info op www.unizo.be/brussel

Vergeet niet onze Facebook-pagina 'Ondernemer in Brussel / Entrepreneur à Bruxelles' te liken en te delen.

 
Met vriendelijke groet,

Anton Van Assche

Coördinator UNIZO werking Brussel

Nancy van Espen

Regiodirecteur UNIZO Vlaams Brabant & Brussel

 

NIEUWS.

Lage Emissie Zone in het Brussels Gewest vanaf 1 januari

Op 1 januari 2018 wordt in heel het Brussels Gewest (dus alle 19 gemeenten) een Lage Emissie Zone ingevoerd. De maatregelen zijn van toepassing op alle personenwagens, camionettes (tot 3,5T) en bussen. Oldtimers, moto's en specifieke bedrijfsvoertuigen (ziekenwagens), lijkwagens, ...) zijn vrijgesteld.

Klik hier voor meer info

Nieuwe kortingen bij aanwerving personeel

De Brusselse doelgroepkortingen zijn sinds 1 oktober van kracht. Ze vervangen de betsaande federale regeling rond Activa en Activa Start.
De wijzigingen kunnen een grote impact hebben op uw personeelskosten. Om alle ondernemers en zelfstandigen de mogelijkheden van deze nieuwe maatregelen uit te leggen, heeft UNIZO op 5 oktober een panel van experten verzameld. Experten van Actiris en sociaal secretariaat ADMB stonden gratis ter beschikking van alle Brusselse en Vlaams-Brabantse werkgevers.

Klik hier voor meer info

 

 

UNIZO in het Brussels Gewest

Wat verwachten ondernemers van Jette, Brussel Stad en Anderlecht na de gemeenteraadsverkiezingen?

Wat moet er de volgende jaren in Brussel Stad, Jette en Anderlecht gebeuren zondat lokale ondernemers in de beste omstandigheden kunnen ondernemen?

UNIZO Brussel wil in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een duidelijke boodschap meegeven aan de politieke partijen over wat ondernemers verwachten van hun toekomstig gemeentebestuur. Daarom organiseren wij gespreksavonden met lokale ondernemers in Jette, Brussel Stad en Anderlecht.

Klik hier voor meer info en inschrijving

After Work Dag van de Ondernemer in Etterbeek

Naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer organiseert de Ondernemersclub van Etterbeek in samenwerking met UNIZO een feestelijke After Work, op 16 november. Het wordt een netwerkmoment bij uitstek voor alle lokale ondernemers!

Klik hier voor meer info en inschrijving

 

 

TELEX.

Brusselse ondernemer in de kijker: Chris Dewitte & Jérôme Desombre

Chris Dewitte is al enkele jaren de actieve bezieler van het nieuwe elan dat de Shopping Saint Michel in Etterbeek kent. De perfecte ligging is een troef, de kleine schaal een voordeel om tot meer specialisatie te evolueren. Vertier of plezier kunnen gecombineerd worden met persoonsverzorging. Zo is er naast de massage- en fitnesszaak ook een kapsalon. Voor de modelbouwers is er een winkel met het meest unieke aanbod in zijn genre in België. En last but not least nam ook 'Space Laser Game' zijn intrek in de galerij. Daar beleef je een innovatieve ervaring in een futuristische omgeving. Ondernemer Jérôme Desombre verliet een job in de financiële wereld om zijn kinderdroom te realiseren. Zijn verhaal en drive geven de bezoekers onmiddellijk zin in het spel. Op donderdag 16 november organiseert UNIZO, in samenwerking met de gemeente Etterbeek, de 'Ondernemersclub' naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer. 

Schrijf u hier in!

13/11 - Brussels Smart City

De digitalisering staat voor innovatie, nieuwe kansen en commerciële opportuniteiten, maar ze stelt uw onderneming ook voor ongekende nieuwe uitdagingen. Wat zijn de recentste evoluties op het vlak van digitalisering? Wat is de concrete meerwaarde van de digitale omwenteling voor uw sector? Wat zijn uw specifieke behoeften? En hoe kan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest u helpen?

Klik hier voor meer info en inschrijving

23/11 - Actuasessie: De nieuwe privacyregels

25 mei 2018 treedt de 'General Data Protection Regulation' (GDPR) in werking. Wat wil dat zeggen? Dat vanaf die dag élke onderneming, groot en klein, de nieuwe Europese privacyregels moet respecteren. En dat houdt in? Dat betekent dat elke onderneming die gegevens bijhoudt van klanten, personeel, leveranciers, prospecten, ... de nodige privacy-maatregelen moet nemen om die gegevens te beschermen tegen mogelijk misbruik. Een verplichting die best 'au sérieux' genomen wordt, want wie binnen een half jaar niet klaar is dreigt gesanctioneerd te worden door de privacy-commissie!

GDPR-expert Dr. Dirk De Bot legt tijdens deze nuttige avondsessie eenvoudig uit hou u als onderneming best aan de slag gaat. Dat doet hij aan de hand van een aantal praktische cases met de typische ondernemer als uitgangspunt.

Klik hier voor meer info en inschrijving

Gespreksavond Verbod op plastic zakjes

Sinds september 2017 is het in Brusselse handelszaken verboden om plastic zakjes te gebruiken aan de kassa. In september 2018 wordt dat verbod uitgebreid tot alle plastic zakje. Hoe staat u tegenover dat wetsbesluit? Wat betekent dat concreet voor uw zaak? Heeft u twijfels? Suggesties? Andere ideeën die u wilt delen? Een boodschap die u wilt overbrengen?

Om u zo goed mogelijk te begeleiden in de overstap naar 'zero plastic', nodigt Atrium.Brussels u uit om er op maandag 6 november vanaf 18u30 over te komen meepraten in het kader van een After Work.

Klik hier voor meer info en inschrijving

 

 

Onze nationale partners

 

Onze provinciale partners Vlaams-Brabant en Brussel

 

 

UNIZO Provincie Vlaams-Brabant
Diestsevest 52-54 | 3000 Leuven
Willebroekkaai 37 | 1000 Brussel
016 28 44 41
vlaamsbrabant@unizo.be

Een ondernemersvraag?

Bel 24/7 de Ondernemerslijn op 0800 20 750

Bericht verzonden aan ines.david@unizo.be

Disclaimer & Privacy

 
Thema: Actueel