21 sep 2020
Asse / Cursus

Ondernemersforum | Ontdek Instagram & scoor met je bedrijf

Je Instagram-profiel verder uitbouwen met goede visuals? Een advertentie lanceren via het favoriete fotomedium van je klanten? Samenwerken met een influencer die precies bij je bedrijfsimago past? Dit ondernemersforum trakteert je op praktische tips voor een straf Instagram-account. Na vier sessies beheer je je kanaal moeiteloos, voorspel je welke foto’s scoren en weet je wat je moet doen voor meer bereik.

[ DOOR WIE ] Joeri Billast is social media strateeg en zet ondernemers op weg met social media zoals Instagram en LinkedIn. Hij gaat een stap verder dan louter aanwezig zijn op de kanalen, maar stippelt een heuse strategie uit. Het doel? Hun business doen groeien dankzij authentieke content die zowel likes als reacties, maar ook winst oplevert. Hij is zaakvoerder van digital marketing agency efficado en brengt dit jaar zijn eerste boek uit ‘Klanten via sociale media’.

[ VOOR WIE ] Deze lessenreeks is er voor ondernemers met of zonder Instagram-account. We geven je advies om je profiel te professionaliseren en je look-and-feel uit te dragen in leuke posts, toffe stories en knallende advertenties. Breng zeker je smartphone mee want je gaat zelf aan de slag met fotofilters en -stickers.

Programma

19u00 Kennismaking tijdens een walkingdinner

20u00 Workshop ‘Ontdek Instagram en scoor met je bedrijf’

22u30 Napraten met een drankje in de hand

 

Sessies

Sessie 1: De voordelen van Instagram

We starten met een stevige kennismakingsronde. Waarom is het slim om als onderneming een eigen Instagram-account op te starten? Waarin blinkt Instagram uit in vergelijking met andere sociale media? Wat is het verschil tussen posts, stories en advertenties? Na een eerste speeddate met het kanaal, leer je visuele content maken die je volgers en potentiële klanten inspireert.

21/09/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 2: Slimme tools voor een professioneel account

Instagram heeft een waaier aan mogelijkheden. Niet gek dus dat je je verliest in de contentopties. Maar als ondernemer heb je zelden tijd te over. Gelukkig zijn er heel wat tools waarmee je efficiënt mooi materiaal maakt. Je leert tijdens de tweede sessie ook tools kennen waarmee je je berichten inplant. Goed voor nog meer tijdswinst.

30/09/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 3: Gericht adverteren naar je doelgroep

Adverteren op Instagram is niet enkel weggelegd voor grote ondernemingen: ook als klein of middelgroot bedrijf kan je met een zacht budget je publiek bereiken. De derde sessie staat in het teken van Instagram advertenties met de bijhorende do’s & don’ts.

19/10/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 4: Alle Instagram-opportuniteiten op een rijtje

Influencers zijn een doeltreffende en authentieke manier om je bedrijfsboodschap tot bij je doelgroep te krijgen. De social media gebruikers met veel volgers staan namelijk in rechtstreekse verbinding met je toekomstige klanten. En misschien kunnen ze iets voor jouw onderneming betekenen! Werk je daarnaast al met Instabots en Instapods? Ze kunnen je tijd besparen en meer bereik opleveren. Als afsluiter nemen we de laatste Instagram-trends onder de loep.

28/10/2020 - 19:00 - 23:00
Prijzen
  • Niet-leden: 400,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 400,00 EUR Excl. btw