Pieter-Jan Lemmens: “I'm a woodworker ! ”

Pieter-Jan is consulent bij Actiris. Hij coacht werkzoekenden. Maar zelf zocht hij coaching op bij UNIZO voor het vormgeven van zijn Business Plan: van een passie (houtbewerking, met een kersvers diploma schrijnwerker op zak) een beroep maken. Wat houdt dit allemaal in? We laten hem aan het woord…

"Mijn passie voor hout werd steeds concreter, tot ik de stap waagde om zelfstandige in bijberoep te worden. Mijn hobby werd plots een beroep.

Om het werk te stroomlijnen en te laten groeien is het belangrijk alles goed uit te denken en te weten waar je mee bezig bent en waar je naartoe wil.

Je moet jezelf ook steeds in vraag durven stellen.

Mijn coaching bij Unizo bezorgt mij deze belangrijke opstap naar een gestructureerd bedrijf, met een concreet toekomst perspectief. Het geeft me de kans om als persoon en professioneel te groeien.

Durven is belangrijk, maar weten waar je mee bezig bent is onmisbaar.

Als ondernemers leer je elke dag bij, in dit groeiproces is Unizo een belangrijke steurpilaar voor mij. Spreken met doorwinterde ondernemers doet ogen open gaan, het is de beste leerschool. Als beginner bij andere ondernemers over de schouder kijken, kan helpen om niet dezelfde veelgehoorde beginnersfouten te maken en belangrijke valkuilen te vermijden.

De startsimulator en het startkompas hielpen mij goed vooruit om het business-aspect en de financiële vooruitzichten van mijn bedrijf goed in kaart te brengen.

Het uitwerken van een professioneel netwerk en goede netwerking-kwaliteiten kwam ruim aan bod.

De tools die ik van hen kreeg ga ik tijdens mijn gehele beroepsloopbaan nog kunnen gebruiken voor de opvolging en evaluatie van mijn activiteiten”.

Meer info: Brussel
Thema: Actueel