Zoek de verschillen tussen ondernemen in Brussel en Vlaanderen!

Nieuwsbrief april UNIZO-Brussel

 

 

 

 

 

FacebookTwitterTelefoon

 

 

INTRO.

 

Beste ondernemer,

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de acties en werkzaamheden van UNIZO in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. We hebben weer wat activiteiten voor u in petto: een reeks workshops over thema's die u aanbelangen, een Retailexperdag en een Trefpunt 'Sterke Onderneemsters' in Brussel.

Natuurlijk staan we ook paraat om uw belangen in het Gewest en bij de gemeentebesturen te verdedigen. Heeft u een probleem of een vraag? Laat ons dat zeker weten. We gaan ermee aan de slag en u krijgt snel feedback.

 

Met vriendelijke groet,

Anton_Van_Assche
Anton Van Assche
Coördinator UNIZO werking in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Nancy Van Espen
Regiodirecteur UNIZO Vlaams-Brabant & BrusselNancy_Van_Espen

 

 

 

Reageer...

 

NIEUWS.

Zoek de verschillen tussen ondernemen in Brussel en Vlaanderen!

Ondernemers die in verschillende Gewesten gevestigd zijn, krijgen te maken met verschillende overheidsinstellingen en regelgevingen. UNIZO wil u graag de weg tonen in Brussel.

Bij wijze van voorbeeld vestigen we uw aandacht op 3 belangrijke wijzigingen die in Brussel in de steigers staan, en die een directe impact kunnen hebben op uw onderneming:

- Lage emissie zone vanaf 2018, klik hier voor meer info.

- Vermindering van sociale bijdragen voor bepaalde doelgroepen (jongeren, ouderen en arbeidsgehandicapten), klik hier voor meer info.

- Verbod op het gebruik van plastiek zakjes, klik hier voor meer info.

 

Goede of slechte ervaring met 'alternatieve conflictoplossing'? Laat het ons weten!

Heeft u ook al wel eens een conflict gehad met een leverancier of een klant? Loste u dat op via een sectorale ombudsdienst, een bemiddeling of door arbitrage?

Dan horen wij graag van u wat u hiervan vond. Was dit een goede of slechte ervaring, enz.? Het volstaat dat u een mail stuurt naar ccm@ces.brussels met als onderwerp: "ik doe mee" en dan bellen wij u voor een kort gesprek. De Brusselse Kamer van de Middenstand wil uw (anonieme) getuigenis gebruiken voor een praktische publicatie over het oplossen van geschillen. 

 
 

 

UNIZO IN HET BRUSSELS GEWEST.

Meer zichtbaarheid via internet? Volg een workshop op 25 april, 2 mei of 16 mei!

UNIZO organiseert tussen februari en juni 2017, met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in samenwerking met gemeenten en handelaarsverenigingen, een reeks workshops over de thema's 'Mijn handelszaak op het web' en 'Mijn handelszaak optimaliseren'.

Klik hier voor meer info en inschrijving.

Trefpunt 'Sterke Onderneemsters' in BXL op donderdag 11 mei 2017

Kom naar het gratis Trefpunt en laat je inspireren door straffe onderneemsters! Ze vertellen je tijdens een panelgesprek alles over hun toppers en floppers, hun 'bumps in the road'. Daarna leer je, in sneltempo, andere onderneemsters kennen via de speeddate.

Klik hier voor meer info en inschrijving.

 

 
 
 

 

TELEX.

Brusselse ondernemer in de kijker: Carla Lenoir, Elak

 

Elak Electronics is een gevestigde waarde in het centrum van Brussel en is er actief sinds 1978. Voor vele leveranciers hebben zij een uniek concept in de Benelux en van de klanten krijgen ze de bijnaam "De grot van Ali Baba".

In de winkel zijn er meer dan 20.000 referenties op voorraad verspreid over de verschillende productfamilies. Destijds zijn ze begonnen met elektronicacomponenten, maar intussen vind je er veel meer dan dat: alarmsystemen, videobewaking, ICT producten, verlichting, sound & light, meetapparatuur, ...

'Is het product niet in huis, dan wordt er naar gezocht en besteld. De winkel onderscheidt zich van andere door de service die zij aanbiedt. Samen met de klant zoeken wij steeds naar de beste oplossing voor hun probleem', aldus Carla Lenoir, afgevaardigd bestuurder.

Uitgebreide technische kennis in huis, meertaligheid en jaren ervaring zijn de sterke troeven.

Klik hier voor meer info.

   

UNIZO Retailexpertdag: Nieuwe consument, nieuwe handelaar!

Vraagt u zicht ook af of uw winkel wel voldoet aan de hoge eisen van de hedendaagse consument? Of op welke manier u best aan e-commerce doet? U heeft al een webshop en wilt u over de grenzen heen gaan verkopen? Of overweegt u een tweede zaak te openen en wilt u de mogelijkheden aftasten met een pop-upstore? U wilt (gratis) wifi aanbieden in de zaak? Met uw klanten communiceren via sociale media, mail of sms? Mobiele betalingen aanvaarden?

Op de UNIZO Retail Expertdagen kunt u een persoonlijke afspraak maken met een of meerdere experten en/of u inschrijven voor een groepssessie over klantenbinding en digitale getrouwheidssystemen.

Klik hier voor meer info en inschrijving.

 

BoostMe: Lening voor Brusselse zelfstandigen

Als gevolg van de regionalisering van het federale Partipatiefonds is Brupart, filiaal van de GIMB, sinds 1 juli 2014 bevoegd om voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest professionele leningen en begeleidingen toe te kennen aan promotoren.

De "Boost-me"-lening is voor starters of jonge zelfstandigen (maximum 4 jaar actief), over een korte looptijd en voor maximum €50.000. UNIZO assisteert u bij het indienen van het dossier en biedt ook begeleiding gedurende de volledige looptijd van de lening.

Klik hier voor meer info of bij Bernard Denys.

 

Actiris Employers' Day - dinsdag 25 april

Wil u beter en persoonlijk kennis maken met de diensten van Actiris, de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling ? Meldt u aan voor de Employers Day komende dinsdag.

Via deze link kan u nagaan of er een ploeg bij u langskomt. Staat uw adres niet vermeld, kan u uw contactgegevens altijd achterlaten om nadien gecontacteerd te worden. De ploegjes zullen de werkgevers een verrassingspakketje geven om hen in de bloemetjes te zetten, alsook info over de diensten en oplossingen die Actiris kan bieden.

 

 

 

 

  Partnerlogobalk           

 
 
Thema: Actueel