Brusselse premies

'TETRA'-premie voor Brusselse horeca, evenementen-, sport-, cultuur- en toeristische sector

De Brusselse Regering keurde een nieuw premiestelsel goed, ‘TETRA’ genaamd, voor de economische sectoren die het zwaarst door de crisis zijn getroffen. Het gaat om de volgende sectoren: restaurants en cafés en hun voornaamste toeleveranciers; toeristische logies, waaronder hotels en gastenkamers; ondernemingen in de evenementen-, cultuur, sport en toeristische sector; en discotheken. De premie kende verschillende vormen en periodes om aan te vragen. De laatste premie ‘Tetra PLUS’ kan nog tot 30 juni aangevraagd worden.

Alles over TETRA

Brussels “beschermingsmechanisme”  - premies n.a.v. paaspauze

UNIZO vraagt dat er opnieuw steunmaatregelen voorzien worden voor de getroffen ondernemers in de ‘paaspauze’. De Brusselse Regering voorziet een bijkomende premie die kan aangevraagd worden vanaf eind juni.

Lees het artikel hier

Tewerkstellingssteun voor Brusselse werkzoekenden

Vanaf 1 januari 2021 is een bijkomende premie voor aanwervingen van toepassing, die aan de werkgever wordt uitbetaald. De Brusselse overheid viseert hier de aanwerving van de werkzoekenden die hun job verloren in de coronaperiode (april 2020 tot maart 2021). De premie bedraagt tussen de 500€ en 800€ per maand (gedurende 6 maanden), afhankelijk van het opleidingsniveau van de werkzoekende.  

Lees meer