Brusselse premies

Premie voor Brusselse cultuurwerkers

Deze steun is voor de cultuurwerkers die inkomensverlies lijden doordat evenementen als gevolg van de crisis werden afgelast of uitgesteld en die geen toegang hebben tot tijdelijke werkloosheid of tot het overbruggingsrecht. 

Lees meer

Premie van 3000 euro voor bars en cafés

Naar aanleiding van verplichte sluiting voor bars en cafés voor een maand, heeft de Brusselse regering een specifieke premie van 3.000 euro goedgekeurd. Het gaat om de cafés, bars, tapgelegenheden, theehuizen, cafetaria’s ...

Lees meer

Evenementen-, toeristische sector

Deze premie bedraagt tussen de 3000 en 9000  en is bestemd voor de Brusselse ondernemingen en zelfstandigen in de evenementen-, uitgaans-, toeristische en culturele sector. De aanvraag kan vanaf 4 november tot ten laatste 4 december worden ingediend.

Lees meer

Tewerkstellingssteun voor Brusselse werkzoekenden

Vanaf 1 januari 2021 is een bijkomende premie voor aanwervingen van toepassing, die aan de werkgever wordt uitbetaald. De Brusselse overheid viseert hier de aanwerving van de werkzoekenden die hun job verloren in de coronaperiode (april 2020 tot maart 2021). De premie bedraagt tussen de 500€ en 800€ per maand (gedurende 6 maanden), afhankelijk van het opleidingsniveau van de werkzoekende.  

Lees meer

Premie voor Brusselse hotels en apparthotels

Uitbaters van hotels en apparthotels kunnen een uitzonderlijke toelage aanvragen die tot 200.000 euro per vestiging en maximaal 800.000 euro per onderneming kan bedragen.

Het gaat om :

  • Toeristenverblijf met een capaciteit van ten hoogste 18 logieseenheden: forfaitaire premie van 20.000 euro;
  • Toeristenverblijf met een capaciteit van meer dan 18 logieseenheden: 1.100 euro per hotelkamer of andere logieseenheid, beperkt tot 200.000 euro per hotel of apparthotel;
  • Maximaal 800.000 euro per onderneming. Een enkele aanvraag per ondernemer.

Om van deze steunmaatregel te kunnen genieten, moeten uitbaters aan enkele voorwaarden voldoen. Welke? 

Ontdek de voorwaarden