Freelancer Focus rapport & Dag van de Freelancer

Download hier het Freelancer Focus rapport 2020

Hét rapport over freelancen in Vlaanderen en Brussel met een overzicht van tendensen en evoluties, getuigenissen van freelancers én opdrachtgevers en beleidsaanbevelingen.

 

Dag van de Freelancer

2020 is een jaar met obstakels voor freelancers en opdrachtgevers. Tijdens een uitzonderlijke online editie van Dag van de Freelancer gaan we samen, gewapend met tips en inzichten, de uitdaging aan. Want laten we eerlijk zijn: als freelancer verloopt de samenwerking met je opdrachtgevers niet altijd vlekkeloos. En ook als opdrachtgever heb je wel eens bedenkingen bij het inzetten van een freelancer, toch? Onderzoek toont keer op keer aan dat hoewel beide partijen, freelancers en hun opdrachtgevers, wel samenwerken, ze eigenlijk niet zoveel van elkaar weten. Dat leidt tot misverstanden en wederzijds onbegrip.

Vandaar het thema van deze Dag van de Freelancer: Hoe kunnen freelancers en opdrachtgevers professioneler samenwerken? We organiseren vijf panelgesprekken met als thema de vijf stappen waaruit die samenwerking bestaat. Freelancers en opdrachtgevers delen hun kennis en ervaringen, dus laat je inspireren! We sluiten de dag af met een online videonetworkingsessie via Conversation Starter. En oh ja, ook dit jaar krijg je de meest opmerkelijke resultaten uit het Freelancer Focus rapport in primeur voorgesteld!

Voor wie?

Dag van de Freelancer is voor freelancers, maar ook voor hun opdrachtgevers! Dat wil zeggen HR-managers, inkopers, bedrijfsleiders en alle andere belanghebbenden die betrokken zijn bij de wereld van freelancen.

 

Programma

 • 13u30: Welkomstboodschap door Ilse De Vis, freelance moderator

 • 13u40: Voorstelling Dyzo door Hanne Onraedt, juridisch adviseur Dyzo

 • 13u45: Onthulling resultaten Freelancer Focus rapport door Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder UNIZO

 • 14u00: Q&A met Danny Van Assche

 • 14u10: Panelgesprek 1: Hoe vind je elkaar? Waar vind je als freelancer opdrachten? En hoe zoek je als opdrachtgever naar de ideale freelancer? met Kevin Schroeven (Scan & Design) & Annelies Delmoitié (AnDless)

 • 14u30: Panelgesprek 2: De ideale match. Freelancers klagen wel eens dat het inhuurproces onduidelijk, omslachtig en langdurig is. Heel wat werk aan de winkel dus! met Stefan Van Rompaey (Making Sense) & Gert Lathouwers (Wizz)

 • 14u50: Panelgesprek 3: Aan de slag met een opdracht. Het gebrek aan een heldere opdrachtomschrijving kan voor heel wat frustraties zorgen. met Jessy Holvoet (Customize This) & Anouschka Klestadt (Transition International)

 • 15u10: Pauze

 • 15u20: Panelgesprek 4: Een vlot verloop van de samenwerking. Frequente evaluatie en voeling met de bedrijfscultuur zijn belangrijk voor een aangename samenwerking. Hoe pak je dat aan? Met Hanneke Kennes (Blue Wise)

 • 15u40: Panelgesprek 5: Aan elke samenwerking komt een einde. Duidelijkheid over het langetermijnperspectief kan waardevol zijn om freelancers aan je organisatie te binden. Met Marina Niesen & Céline Vroman (Yelski)

 • 16u00: Round-up door Sven Mastbooms, futurist en strategisch adviseur

 • 16u15: Online netwerking. Ga het gesprek aan met freelancers, experts en opdrachtgevers via Conversation Starter!

 • 18u15: Einde
   

Schrijf je hier in!

 

Goede afspraken maken goede vrienden. Werk bij elke opdracht met een contract. Als UNIZO-lid kan je hiervoor gebruik maken van het gratis modelcontract freelancers. Je vindt dit contract op www.unizo.be/modelbrieven.