Een winkel in coronatijden? Wij helpen jou erdoor!

In tijden van corona, en afstand, in tijden van crisis en solidariteit is het meer dan ooit belangrijk om online bereikbaar te zijn voor jouw klanten. Om op zoek te gaan naar andere manieren om er voor hen te zijn, met hen contact te houden en top of mind te blijven. Maar hoe doe je dat nu precies met een winkel? Hoe pak je dat aan tijdens de coronacrisis? Met deze pagina vol tips helpen we je op weg.

Hou in het oog of jouw winkel weer open mag!

De voorschriften voor winkels of ze mogen openblijven of moeten sluiten zijn voortdurend aan het veranderen. Wat met jouw winkel? 

Lees hier of jouw winkel open mag

Affiches,signalisatie en beschermingsmateriaal in tijden van Corona

Download de toolkit coronacommunicatie

Maak gebruik van de steunmaatregelen!

De coronacrisis raakt iedereen hard. Niet in het minst retailers. Daarom voorzien de verschillende regeringen een hoop steunmaatregelen.

Ontdek hier op welke steun jij recht hebt.

Wil je nog eens alles op een rijtje over de hinderpremie, het betalingsuitstel, het overbruggingsrecht, tijdelijke werkloosheid, ... in een handig filmpje? Dat kan!

Bekijk hier onze filmpjes!

 

Wees online vindbaar!

Registreer je op ons Winkelhierplatform!

We hebben een eenvoudige zoekmotor ontwikkeld waarlangs (potentiële) klanten jouw bedrijf kunnen terugvinden. Wil je ook opgenomen worden?

Registreer je zaak!

 

 

Versterk je online aanwezigheid!

Ontdek via deze e-scan van de Vlaamse Overheid de mogelijkheden van het internet voor jouw zaak. Bereken jouw huidige e-score en ontdek welke stappen je nog kan zetten.

 

Doe de e-scan.

 

Zorg voor een goede website!
 

Wil je werk maken van een website voor de zaak? Dan is deze praktisch opgezette en niet-technische videoles een ideaal vertrekpunt.
 

Volg de videoles.

 

 

Onderhoud je klantenrelaties online!

Om je klanten te kunnen overtuigen en bereiken moet je er natuurlijk voor zorgen dat je blijft communiceren met hen. Het is dan ook zeer belangrijk om na te denken over welke boodschap jij wil brengen en hoe je jezelf in de markt zet. 

Hoe? Lees het hier.

 

Starten met een webshop? Dat doe je zo!

Aankopen gebeurt meer dan ooit online. Mensen zoeken bewust naar Belgische zaken. Wil je starten met online verkopen, of je bestaande shop optimaliseren?

Bekijk de webinars!

 

 

Toolbox Start To E-commerce

Je overweegt om een webshop te starten? Heb je al een succesvolle blog die je wil uitbreiden met een online winkel? Met onze Toolbox Start To E-commerce helpen we jou op weg!

 

Download de toolbox.

Maak je kenbaar als ondernemer van hier!gepersonaliseerde Winkelhier-affiche

Als we consumenten aansporen om te winkelhieren, om lokaal te kopen, is het ook belangrijk om je als winkelhier kenbaar te maken als ondernemer van hier.

Als jouw zaak door de maatregelen voor het coronavirus verplicht gesloten is maar je nog wel online verkoopt, maak je dan zeker ook via je website of Facebookpagina kenbaar als trotse Winkelhier. Mensen zoeken vandaag meer dan ooit bewust naar lokale / Belgische spelers en webshops.

Hoe? Ontdek het hier.

Zo ga je creatief om met corona!

Creativiteit is een van de kerneigenschappen van een ondernemer. Dus ook wanneer corona in het land is. UNIZO helpt een handje en verzamelt tal van nuttige tips. 

Check het hier.

Bekijk de voordelen van onze partners.

Ondernemers dat (brood)nodige beetje zuurstof schenken? Daar zetten ook UNIZO's partners zich voor in.  We lijsten ze voor je op! #SamenTegenCorona

Bekijk het hier.