06 nov 2019
Haasrode / Cursus / KMO

Ondernemersforum | Jouw bedrijf als aantrekkelijke werkplek

Begrijp, begeleid en behoud enthousiast personeel

Voel je dat nieuwe werknemers bereiken een uitdaging is? Nieuwsgierig hoe je je teamleden aan je bedrijf kan binden? Dit ondernemersforum daagt je uit als straffe en unieke werkgever. Aan de hand van herkenbare cases maak je kennis met de basisprincipes van employer branding en leer je je eigen merk te definiëren en uit te rollen. Op naar de juiste sollicitanten, blije medewerkers en meer productiviteit!

 
[ DOOR WIE ]
Experts en sprekers van dienst Sanne Ghielen en Rein De Cooman werken allebei voor het departement Work and Organisation Studies van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen aan de KU Leuven. Doctoraatsstudente Sanne onderzoekt volop de effectiviteit van employer branding en rekrutering. Rein is professor en is gefascineerd door de waarden die we nastreven via onze job en de link ervan met onze vrijetijdsbesteding..  
 
[ VOOR WIE ]
 Vind je rekrutering als kmo-ondernemer een opgave? Twijfel je over je selectiecriteria voor nieuwe medewerkers? Heb je geen duidelijke visie op je bedrijf als werkplek? Dan is dit ondernemersforum hét platform om je knowhow aan te scherpen. Sanne en Rein vertellen je hoe je employer branding toepast in je organisatie en hoe je er je doelen mee bereikt.

[ PROGRAMMA ]

19u      Kennismaking tijdens een walkingdinner

20u      Workshop "Effectieve employer branding" met praktijkvoorbeelden

22u30  Gezellige terugblik een drankje

Sessies

Sessie 1: Rekrutering en employer branding: The basics

In de eerste sessie zetten Sanne en Rein de spot op de betekenis van rekrutering en employer branding. Wat is het verschil tussen rekrutering en selectie? Wat zijn de drijfveren van je sollicitanten? Waaruit bestaat employer branding concreet? En wat zijn de voordelen van deze strategie? Je gaat naar huis met een stevige, theoretische rugzak.

06/11/2019 - 19:00 - 23:00
Sessie 2: Je imago en identiteit onder het vergrootglas

Je ontdekt gedurende de tweede sessie de toegevoegde waarde van een imagoaudit. Onder toeziend oog van coaches Sanne en Rein voer je meteen een audit uit op je eigen onderneming. Je traceert zo welke elementen kunnen bijdragen aan je authentieke employer brand.

20/11/2019 - 19:00 - 23:00
Sessie 3: Je unieke werknemerswaarde

Wat heeft jouw bedrijf huidige en toekomstige medewerkers te bieden? We bestuderen samen je werknemerswaarde en denken luidop na over de link tussen je consumenten- en werkgeversmerk. Met je doelgroep haarscherp voor ogen, ga je aan de slag met de resultaten van je imagoaudit.

04/12/2019 - 19:00 - 23:00
Sessie 4: Je employer brand in volle actie

In de slotsessie focussen we op geloofwaardigheid en consistentie. We helpen je je eigen employer brand vlotjes toe te passen. Een vacature opstellen die je aanpak en ambities 100% uitstraalt? Op sociale media communiceren met content die je employer brand boost? Yes, please!

18/12/2019 - 19:00 - 23:00
Prijzen
  • Niet-leden: 460,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 360,00 EUR Excl. btw