Enkele vragen aan Natalie Libaers

Natalie Libaers - coach Leeronderneming PopPub - De Prins Diest

Groepsfoto Natalie LibaersWat was je beste investering ooit?

Dankzij het Unizo School Service-lidmaatschap heb ik al mijn ideeën voor de Leeronderneming PopPub waar kunnen maken. De train-de-trainer-sessies zijn steeds heel interessant en ook het juridische kader en de begeleiding aangeboden door Unizo aangeboden zijn als leerkracht een fijne ondersteuning. PopPub biedt mijn leerlingen kansen: dankzij de Leeronderneming ontdekken ze zoveel talenten bij zichzelf!
Wie is jouw grote voorbeeld en waarom?
Ik kan niet zeggen dat ik één groot voorbeeld heb. Inspiratie vind ik overal, in leuke gesprekken, uitspraken, (studie)boeken en kunstwerken. Het is de kunst om datgene dat je kan gebruiken ook daadwerkelijk te zien, te horen en je eigen te maken.
Vul aan: de beste ideeën krijg ik tijdens het…of als ik…
De beste ideeën krijg ik door het visualiseren van mijn doel en de mogelijke wegen om dit doel te bereiken. Ik laat me niet snel afschrikken en durf mijn buikgevoel volgen. Fijne gesprekken met leerlingen en collega's inspireren me. Ik wil het initiatief van de leeringen stimuleren en geloof er erg in dat samen werken gelijk staat aan elkaar versterken. Ik vind het dan ook heel fijn als leerlingen hun ideeën ook daadwerkelijk realiseren!
Vul aan: het belangrijkste moment van mijn dag is…
Het belangrijkste moment van mijn dag is de ochtend. In de klas probeer ik in de Leeronderneming te zijn als de leerlingen binnenkomen om hen goedemorgen te wensen en hen te stimuleren en motiveren. Een persoonlijke aanpak is voor mij cruciaal! Ook als ik thuis aan de slag ben, is de ochtend het ogenblik dat ik het meeste energie heb om de minder leuke zaken van mijn to do-lijst te strepen.
Van welke fout ben je blij dat je ze gemaakt hebt?
Als ik indertijd mijn fantastische eerste job niet had ingewisseld voor de minder leuke – zo zou later blijken – tweede job, had ik de overstap naar het onderwijs misschien nooit durven maken. En dat zou pas een grote fout geweest zijn! Ook aan mijn leerlingen probeer ik bij te brengen dat fouten zinvol en nuttig zijn: we kunnen er alleen maar uit bijleren!
De slagzin van DvdO: ‘Ondernemers zijn overal’ Wat is de gekste/vreemdste plaats/situatie waar jij als ondernemer al bent beland?
Na heel wat leuke jaren in de marketingsector heb ik de overstap naar het onderwijs gemaakt. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en mijn ondernemingszin ging gewoon mee naar de klas. Een Leeronderneming werd opgestart en jaar na jaar samen met de leerlingen verder uitgebouwd. In PopPub leren de leerlingen al doende zelfstandig ondernemen en ontwikkelen ze zo hun competenties en talenten. Ik ben heel fier dat we dankzij de Leeronderneming als school niet alleen schitterende grafische ontwerpers afleveren, maar ook heus ondernemend talent! Onderwijs en ondernemen, een match made in heaven!
Wat wens jij jouw collega-ondernemers toe op de Dag van de Ondernemer?
Een zonnestraal bij je ochtendkoffie, een goed nieuwtje in je mailbox en een mooie opportuniteit op je to do-lijst!