UNIZO Retail: Generiek aanbod

Toekomst voor Handel - UNIZO-visie 2020: Een inspirerende visie op de toekomst van de zelfstandige handel in Vlaanderen

De werking van UNIZO Retail wordt opgebouwd vanuit het visiedocument ‘Toekomst voor Handel’. UNIZO ging in gesprek en discussie met honderden ondernemers uit de sector, met belangrijke stakeholders, met onderzoekers en trendwatchers. De visie bundelt de uitdagingen waar de zelfstandige detailhandel vandaag voor staat en doet alvast enkele concrete aanbevelingen.

Liever kijken/luisteren dan lezen? Bekijk het webinar 'Hoe wordt u een nieuwe handelaar?'

Leer bij op de actuasessies, opleidingen en Ondernemersfora

Soms moet je de deur uit om sterker te staan. De actuasessies van UNIZO zijn een snelle manier om meer te weten over trends uit de sector, nieuwe wetgevingen en nieuwe vormen van ondernemen.

Programma Retail najaar 2018:

  • Retail Inspiratietrips: Nieuwe ideeën opdoen in een andere stad en die nadien vertalen naar je eigen winkel onder leiding van een Retail expert? Steven Saenen neemt je dit voorjaar mee naar Rotterdam, Kopenhagen en/of Londen en toont winkels, uit verschillende sectoren, die vooruitstrevend zijn qua klantenbeleving. In 2 of 3 opvolgsessies gaat hij achteraf concreet met jou aan de slag.

Ontdek alle UNIZO-activiteiten

Ontdek de opleidingen van de UNIZO Ondernemersacademie

Ontdek ons Ondernemersforum: Lerende netwerken voor ambitieuze ondernemers

Inspiratie en tips via de Retail-nieuwsbrief ‘Commerce & E-commerce’

De nieuwbrief ‘Commerce en E-commerce’ biedt UNIZO-leden actief in handel en e-commerce zes keer per jaar een blik op de toekomst, inspirerende getuigenissen, praktische tips en juridisch advies. Met een focus op jou als zelfstandige handelaar en hoe je toegevoegde waarde kunt leveren waarmee je je onderscheidt van de grote offline en online winkels.

Snel up to date via de gratis UNIZO Adviespockets

De UNIZO Adviespockets zijn praktijkgidsen op maat van zelfstandige ondernemers en KMO’s (gratis voor leden, betalend voor niet-leden). Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a. de pockets

Ontdek alle UNIZO Adviespockets

Hulp en advies via de UNIZO Ondernemerslijn, het Kennisnet en onze webinars

Uiteraard kun je voor persoonlijk eerstelijnsadvies te allen tijde terecht bij de UNIZO Ondernemerslijn. Je kunt ook zelf op zoek binnen het UNIZO Kennisnet, zeker in de rubriek "Marketing en verkoop" vind je een schat aan informatie om met kennis van zaken uw handel te drijven: van kennisartikels en webinars, tot enquêtes, snelwijzers, checklists en modelcontracten. Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a.

Webinars:

Laat je begeleiden door de UNIZO Retail Experten

Vraag je je af of je winkel wel voldoet aan de hoge eisen van de hedendaagse consument? Of op welke manier je best aan e-commerce doet? Je hebt al een webshop en wilt over de grenzen heen gaan verkopen? Of overweeg je een tweede zaak te openen en wil je de mogelijkheden aftasten met een pop-upstore? En je wilt je wel laten begeleiden, maar bent bang voor de factuur? Je kunt een beroep doen op een UNIZO Retail Expert vanaf een halve dag voor €350 (excl. btw). Voor langere trajecten is het mogelijk om KMO Portefeuille aan te vragen.

Maak hier kennis met de UNIZO Retail Experten en ontdek wat ze voor jouw winkel kunnen betekenen.

Ontdek alle 1-op-1 begeleidingen van UNIZO

Weekend van de Klant: vraag nu je gratis promomateriaal aan!

logo Weekend van de Klant 2018Elk jaar organiseert UNIZO samen met Comeos en UCM het 'Weekend van de Klant' (voormalige Dag van de Klant en Sunday Shopday). Op 6 en 7 oktober is het dus weer zover. Elke handelaar die zich vóór 15 september registreert op www.weekendvandeklant.be ontvangt een gratis pakketje met een A3 affiche, raamstrook, raamsticker, 25 ballonnen en 4 stickervelletjes om je attenties mee op te vrolijken. Als UNIZO-lid kun je ook wedstrijdflyers aanvragen om uit te delen aan je (betalende) klanten. Hoofdprijs is een safari voor 2 naar Kenia dankzij Selectair. Op de site vind je ook digitaal promomateriaal om ook via je online kanalen (website, sociale media) bekendheid te geven aan Weekend van de Klant en jouw actie. Uiteraard kun je in onze webshop ook nog steeds bijkomend promotiemateriaal bestellen zoals beachvlaggen. Wil je graag attenties aankopen via ons? Dat kan! We hebben dit jaar pralines, snoepjes, mini-mosterdpotjes en Win for life krasloten.

Webinar ‘Haal het maximum uit het Weekend van de Klant’

Steven BolléWil je een leuke actie organiseren voor het Weekend van de Klant, alleen of met de handelaars uit je straat, en zoek je nog inspiratie? Dan is dit webinar zeker iets voor jou! UNIZO Retail expert Steven Bollé reikt je tips en ideeën aan om van jouw Weekend een succes te maken, zowel tijdens als ook nog na afloop. Hij toont aan dat het Weekend ook een opportuniteit kan zijn om nieuwe klanten te genereren.
Het webinar wordt live uitgezonden op maandag 10 september van 12.30 - 13.30 uur. Je kunt dan via chat rechtstreeks vragen stellen aan Steven.
Kun je er niet bij zijn? Geen nood, we nemen alles op!

Schrijf je nu in

Voordelen

Als handelaar heb je 101 redenen om te kiezen voor een UNIZO-lidmaatschap. We nemen het op voor jouw rechten en belangen als zelfstandige ondernemer, KMO bedrijfsleider of Vrije Beroeper. klik hier voor de redenen. Als UNIZO-lid kun je ook gebruik maken van tal van kortingen, aangeboden door onze partners. Ontdek hier het volledige overzicht.

 

Contactgegevens
T: 0800/20 750
Mail: retail@unizo.be
Facebook: www.facebook.com/UNIZORetail
Twitter: www.twitter.com/UNIZORetail

 

UNIZO Retail is het UNIZO-netwerk voor de zelfstandige (offline en online) handelaar in Vlaanderen en Brussel. Ontdek het volledige aanbod op www.unizo.be/retail

logo UNIZO Retail