UNIZO Retail: Generiek aanbod voor toekomstgerichte winkelhiers

Winkelhier x Facebook Boost sessie

Herbekijk onze Winkelhier Webinars

Dat de coronocrisis voor heel wat nieuwe uitdagingen zorgt, hoeven we je ongetwijfeld niet te vertellen. Van e-commerce en digitalisering van de fysieke winkel, tot het belang van persoonlijke service en lokaal kopen. Hoe pak je dat allemaal aan, op een haalbare, efficiënte en budgetvriendelijke manier? Dat vertellen we tijdens onze Winkelhier Webinars! Alle sessies zijn integraal opgenomen en kunnen herbekeken worden op unizo.be/winkelhierwebinar.

Herbekijk de webinars

UNIZO-voordelen

Als handelaar heb je 101 redenen om te kiezen voor een UNIZO-lidmaatschap. We nemen het op voor jouw rechten en belangen als zelfstandige ondernemer, KMO bedrijfsleider of Vrije Beroeper. Als UNIZO-lid kun je ook gebruik maken van tal van kortingen, aangeboden door onze partners, zoals onder andere 60% korting op nationale en internationale zendingen bij FedEx Express en DHL. 

Ontdek de UNIZO-ledenvoordelen

Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.

Met de campagne 'Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.' wil UNIZO zelfstandige ondernemers ondersteunen door hun troeven en meerwaarde in de verf te zetten en door consumenten te sensibiliseren over het belang van lokaal kopen. Want van winkelhieren wordt het ganse land beter.

Ben jij een trotse winkelhier? Maak je dan kenbaar, kleef de etalagesticker op een goed zichtbare plaats, download het digitaal promotiemateriaal en creëer gepersonaliseerde affiches en banners met onze campagne generator. Zo roep je ook jouw klanten op om bewust lokaal te kopen.

Ontdek alle info en promomateriaal

Volg Winkelhier op Facebook

Individuele begeleidingen, op jouw maat en in elke fase van je onderneming

Of je nu een starter, groeier, of doorgewinterde eigenaar-ondernemer bent, of aan bedrijfsoverdracht denkt, de één-op-ééntrajecten met onze ondernemerscoaches leiden tot een verrassend sterke cocktail. Verwacht je aan een mix van vernieuwende ideeën, strategische oogopeners, financiële inzichten en - als het nodig is - zelfs een spreekwoordelijke schop onder je kont. Nooit belerend, altijd positief inspirerend en in het volste vertrouwen. 

  • Online verkopen: begeleidingstraject voor bestaande handelszaken die concrete stappen willen zetten in e-commerce (kostprijs: €175 (excl. btw)).
  • Toekomstgericht innoveren: traject voor ondernemers die een concreet actieplan voor de toekomst willen uitwerken, met aandacht voor trends (kostprijs: €390 (excl. btw)).
  • Maar ook begeleidingen rond starten, bedrijfsoptimalisatie, financieel inzicht, enz.

Ontdek alle 1-op-1 begeleidingen van UNIZO

UNIZO-innovatieforum-retail

Slim digitaliseren met het Innovatieforum Retail

Natuurlijk heeft de klassieke, fysieke winkel nog toekomst! Bovendien kun je door eenvoudige technologische toepassingen jouw klanten nog gerichter en efficiënter helpen, ook met een beperkt budget. In 3 collectieve en 2 individuele sessies wissel je ervaringen uit met collega’s, geven experten jou betere inzichten in de vele mogelijkheden van technologie en digitalisering, en ontdek je welke stappen nodig zijn om tot een efficiënte en effectieve implementatie te komen in jouw zaak. Nieuwe trajecten starten binnenkort op.

Ontdek het traject

Bijleren waar en wanneer jij wil met de Online Ondernemersacademie

De UNIZO Online Ondernemersacademie is een online leerplatform op maat van de kmo, met videolessen, podcasts, masterclasses, enz. over verschillende thema’s.

Ontdek het volledige aanbod
 

https://www.weekendvandeklant.be/

Herbekijk webinar ‘Mobiel betalen in jouw zaak: de mogelijkheden’

We betalen vandaag massaal mobiel en contactloos. Eva De Mey, Business Developer bij Bancontact Payconiq Company, licht de voordelen toe van mobiel betalen in jouw winkel of webshop. Ze toont de verschillende opties die vandaag op de markt zijn en welke best aansluiten bij jouw zaak.
Bekijk de video

Payconiq aanvaarden in jouw zaak?

Hulp en advies via de UNIZO Ondernemerslijn, het Kennisnet en onze webinars

Uiteraard kun je voor persoonlijk eerstelijnsadvies te allen tijde terecht bij de UNIZO Ondernemerslijn. Je kunt ook zelf op zoek binnen het UNIZO Kennisnet, zeker in de rubriek "Marketing en verkoop" vind je een schat aan informatie om met kennis van zaken jouw zaak uit te baten: van kennisartikels en webinars, tot enquêtes, snelwijzers, checklists en modelcontracten. Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a.

Webinars:

Leer bij op de actuasessies, opleidingen en Ondernemersfora van UNIZO

Soms moet je de deur uit om sterker te staan. De sessies, opleidingen en begeleidingstrajcten van UNIZO zijn een snelle manier om meer te weten over trends uit de sector, nieuwe wetgevingen en nieuwe vormen van ondernemen.

Ontdek alle UNIZO-activiteiten

Ontdek de opleidingen van de UNIZO Ondernemersacademie

Ontdek de trajecten van het UNIZO Ondernemersforum

Weekend van de Klant

Weekend van de Klant: hét feestelijke winkelweekend in heel België

Sinds 2017 organiseren UNIZO, Comeos en UCM samen Weekend van de Klant, en brachten zo Dag van de Klant en Sunday Shopday samen tot een feestelijk shopweekend in heel België. Tienduizenden winkeliers verwennen hun klanten, zowel de (kleine) zelfstandigen als de (grote) ketens. Vele gemeenten en verenigingen organiseren leuke activiteiten. Weekend van de Klant draait om de klant. Maar UNIZO, Comeos en UCM willen met deze campagne ook de winkels zelf bedanken en ondersteunen met een brede communicatiecampagne. Het Weekend is de ideale gelegenheid om de fysieke handel in een positief daglicht te stellen. Meedoen is dus de boodschap. Het is bovendien helemaal gratis.

Weekend van de Klant is steeds het weekend waarin de eerste zondag van oktober valt. Het volgende Weekend vindt plaats op 2 en 3 oktober 2021. Schrijf je in op weekendvandeklant.be.

Volg Weekend van de Klant op Facebook

Toekomst voor Handel - UNIZO Retail-visie 2020

De werking van UNIZO Retail wordt opgebouwd vanuit het visiedocument ‘Toekomst voor Handel’, een inspirerende visie op de toekomst van de zelfstandige handel in Vlaanderen. We gingen in gesprek en discussie met honderden handelaars, met belangrijke stakeholders, met onderzoekers en trendwatchers. De visie bundelt de uitdagingen waar de zelfstandige detailhandel vandaag voor staat en doet alvast enkele concrete aanbevelingen.

Download de visietekst

Koopinjebuurt.be

Sta jij al op koopinjebuurt.be?

Samen met de Vlaamse Overheid hebben we een extra promotiekanaal geopend: www.koopinjebuurt.be. De overheid zal een campagne opstarten naar alle Vlamingen en oproepen om lokaal te kopen bij ondernemers die op dit platform te vinden zijn. Om in de zoekresultaten hiervan te verschijnen, kan je je eenvoudig registreren op de UNIZO Winkelhierpagina. Wil je ook gratis opgenomen worden op de UNIZO-site én op de site van de Vlaamse Overheid?

Registreer jouw zaak of valideer jouw gegevens

UNIZO Retail - voor winkelhiers

Contactgegevens 
T: 02 21 22 678 (Ondernemerslijn)
Mail: retail@unizo.be
Facebook: www.facebook.com/UNIZORetail
Twitter: www.twitter.com/UNIZORetail