UNIZO Retail: Generiek aanbod

Toekomst voor Handel - UNIZO-visie 2020: Een inspirerende visie op de toekomst van de zelfstandige handel in Vlaanderen

De werking van UNIZO Retail wordt opgebouwd vanuit het visiedocument ‘Toekomst voor Handel’. UNIZO ging in gesprek en discussie met honderden ondernemers uit de sector, met belangrijke stakeholders, met onderzoekers en trendwatchers. De visie bundelt de uitdagingen waar de zelfstandige detailhandel vandaag voor staat en doet alvast enkele concrete aanbevelingen.

Liever kijken/luisteren dan lezen? Bekijk het webinar 'Hoe wordt u een nieuwe handelaar?'

Leer bij op de actuasessies, opleidingen en Ondernemersfora

Roadshow Het internet ook uw zaak

Soms moet je de deur uit om sterker te staan. De actuasessies van UNIZO zijn een snelle manier om meer te weten over trends uit de sector, nieuwe wetgevingen en nieuwe vormen van ondernemen.

Programma voorjaar 2018:

  • APRIL > JUNI: Infosessie ‘Fysiek en online, een match made in heaven?!': In deze praktische sessie leggen we uit hoe je je in je dagelijkse werking moet organiseren op e-commerce en de digitalisering. Sleutelwoorden daarbij zijn efficiëntie en rendabiliteit. Hoe ver moet je gaan? Welke investeringen zijn het waard? Ontdek alle data & locaties op www.unizo.be/hetinternetookuwzaak
  • Retail Inspiratietrips: Nieuwe ideeën opdoen in een andere stad en die nadien vertalen naar je eigen winkel onder leiding van een Retail expert? Steven Saenen neemt je dit voorjaar mee naar Rotterdam, Kopenhagen en/of Londen en toont winkels, uit verschillende sectoren, die vooruitstrevend zijn qua klantenbeleving. In 2 of 3 opvolgsessies gaat hij achteraf concreet met jou aan de slag.

Ontdek alle UNIZO-activiteiten

Ontdek de opleidingen van de UNIZO Ondernemersacademie

Ontdek ons Ondernemersforum: Lerende netwerken voor ambitieuze ondernemers

Inspiratie en tips via de nieuwsbrief ‘Commerce & E-commerce’

De nieuwbrief ‘Commerce en E-commerce’ biedt UNIZO-leden actief in handel en e-commerce zes keer per jaar een blik op de toekomst, inspirerende getuigenissen, praktische tips en juridisch advies. Met een focus op jou als zelfstandige handelaar en hoe je toegevoegde waarde kunt leveren waarmee je je onderscheidt van de grote offline en online spelers.

Snel up to date via de gratis adviespockets

De UNIZO Adviespockets zijn praktijkgidsen op maat van zelfstandige ondernemers en KMO’s (gratis voor leden, betalend voor niet-leden). Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a. de pockets

Ontdek alle UNIZO Adviespockets

Hulp en advies via de UNIZO Ondernemerslijn en het Kennisnet

Uiteraard kun je voor persoonlijk eerstelijnsadvies te allen tijde terecht bij de UNIZO Ondernemerslijn. Je kunt ook zelf op zoek binnen het UNIZO Kennisnet, zeker in de rubriek "Marketing en verkoop" vind je een schat aan informatie om met kennis van zaken uw handel te drijven: van kennisartikels en webinars, tot enquêtes, snelwijzers, checklists en modelcontracten. Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a.

UNIZO Retaildag: Ken je klant, geef je zaak een boost!

banner Retaildag

Op maandag 28 mei staat de Versuz in Hasselt voor één keer volledig in het teken van klantbeleving. In de namiddag kun je kiezen tussen enkele praktische workshops rond winkelbeleving en klantenbinding. 's Avond is er een indrukwekkend programma met als hoogtepunt de Ierse Ken Hughes, Europa’s meest toonaangevende gedragsanalist van consumenten. (Je kunt ook enkel aan het namiddag-/avondprogramma deelnemen.) De beleving en originele acts krijg je erbovenop! En dat helemaal gratis! Ontdek het volledige programma en schrijf in op www.retailconference.be.

UNIZO Retail Online Adviesdag

Op 26 april ging onze allereerste UNIZO Retail Online Adviesdag door. Hem je hem gemist of heb je niet alle webinars kunnen volgen? Geen nood, je kunt nu alle presentaties rustig (her)bekijken op www.onlineadviesdag.be/retail. Stonden op het programma:

  • Een eigen webshop starten
  • Internationaal verkopen met je webshop
  • Een pop-upstore starten
  • Een succesvolle strategie voor je handelszaak
  • Een optimale winkelbeleving

Laat je begeleiden door de UNIZO Retail Experten

Vraag je je af of je winkel wel voldoet aan de hoge eisen van de hedendaagse consument? Of op welke manier je best aan e-commerce doet? Je hebt al een webshop en wilt over de grenzen heen gaan verkopen? Of overweeg je een tweede zaak te openen en wil je de mogelijkheden aftasten met een pop-upstore? En je wilt je wel laten begeleiden, maar bent bang voor de factuur? Je kunt een beroep doen op een UNIZO Retail Expert vanaf een halve dag voor €350 (excl. btw). Voor langere trajecten is het mogelijk om KMO Portefeuille aan te vragen.

Maak hier kennis met de UNIZO Retail Experten en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Ontdek alle 1-op-1 begeleidingen van UNIZO

Voordelen

Als handelaar heb je 101 redenen om te kiezen voor een UNIZO-lidmaatschap. We nemen het op voor jouw rechten en belangen als zelfstandige ondernemer, KMO bedrijfsleider of Vrije Beroeper. klik hier voor de redenen. Als UNIZO-lid kun je ook gebruik maken van tal van kortingen, aangeboden door onze partners. Ontdek hier het volledige overzicht.

 

Contactgegevens
T: 0800/20 750
Mail: retail@unizo.be
Facebook: www.facebook.com/UNIZORetail
Twitter: www.twitter.com/UNIZORetail

 

UNIZO Retail is het UNIZO-netwerk voor de zelfstandige (offline en online) handelaar in Vlaanderen en Brussel. Ontdek het volledige aanbod op www.unizo.be/retail

logo UNIZO Retail