UNIZO Retail: Generiek aanbod voor toekomstgerichte winkelhiers

Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.

Met de campagne 'Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.' wil UNIZO zelfstandige ondernemers ondersteunen door hun troeven en meerwaarde in de verf te zetten en door consumenten te sensibiliseren over het belang van lokaal kopen. Want van winkelhieren wordt het ganse land beter.

Ben jij een trotse winkelhier? Maak je dan kenbaar, kleef de etalagesticker op een goed zichtbare plaats, download het digitaal promotiemateriaal en creëer gepersonaliseerde affiches en banners met onze campagne generator. Zo roep je ook jouw klanten op om bewust lokaal te kopen.

Ontdek alle info en promomateriaal

Volg Winkelhier op Facebook

Koopinjebuurt.be

Sta jij al op koopinjebuurt.be?

Samen met de Vlaamse Overheid hebben we een extra promotiekanaal geopend: www.koopinjebuurt.be. De overheid zal een campagne opstarten naar alle Vlamingen en oproepen om lokaal te kopen bij ondernemers die op dit platform te vinden zijn. Om in de zoekresultaten hiervan te verschijnen, kan je je eenvoudig registreren op de UNIZO Winkelhierpagina. Wil je ook gratis opgenomen worden op de UNIZO-site én op de site van de Vlaamse Overheid?

Registreer jouw zaak of valideer jouw gegevens

logo Weekend van de Klant 2020

Weekend van de Klant: hét feestelijke winkelweekend in heel België

Sinds 2017 organiseren UNIZO, Comeos en UCM samen Weekend van de Klant, en brachten zo Dag van de Klant en Sunday Shopday samen tot een feestelijk shopweekend in heel België. Tienduizenden winkeliers verwennen hun klanten, zowel de (kleine) zelfstandigen als de (grote) ketens. Vele gemeenten en verenigingen organiseren leuke activiteiten. Weekend van de Klant draait om de klant. Maar UNIZO, Comeos en UCM willen met deze campagne ook de winkels zelf bedanken en ondersteunen met een brede communicatiecampagne. Het Weekend is de ideale gelegenheid om de fysieke handel in een positief daglicht te stellen. Meedoen is dus de boodschap. Het is bovendien helemaal gratis.

Weekend van de Klant is steeds het weekend waarin de eerste zondag van oktober valt. Het volgende Weekend vindt plaats op 3 en 4 oktober 2020. 

Ontdek alle info en schrijf in

Volg Weekend van de Klant op Facebook

Toekomst voor Handel - UNIZO Retail-visie 2020

De werking van UNIZO Retail wordt opgebouwd vanuit het visiedocument ‘Toekomst voor Handel’, een inspirerende visie op de toekomst van de zelfstandige handel in Vlaanderen. We gingen in gesprek en discussie met honderden handelaars, met belangrijke stakeholders, met onderzoekers en trendwatchers. De visie bundelt de uitdagingen waar de zelfstandige detailhandel vandaag voor staat en doet alvast enkele concrete aanbevelingen.

Download de visietekst

Laat je begeleiden door de UNIZO Retail Experten

Vraag je je af of je winkel wel voldoet aan de hoge eisen van de hedendaagse consument? Of op welke manier je best aan e-commerce doet? Je hebt al een webshop en wilt over de grenzen heen gaan verkopen? Of overweeg je een tweede zaak te openen en wil je de mogelijkheden aftasten met een pop-upstore? En je wilt je wel laten begeleiden, maar bent bang voor de factuur? Je kunt een beroep doen op een UNIZO Retail Expert vanaf een halve dag voor €350 (excl. btw). Voor langere trajecten is het mogelijk om KMO Portefeuille aan te vragen.

Maak kennis met de UNIZO Retail Experten

Ontdek alle 1-op-1 begeleidingen van UNIZO

Leer bij op de actuasessies, opleidingen en Ondernemersfora van UNIZO

Soms moet je de deur uit om sterker te staan. De sessies, opleidingen en begeleidingstrajcten van UNIZO zijn een snelle manier om meer te weten over trends uit de sector, nieuwe wetgevingen en nieuwe vormen van ondernemen.

Ontdek alle UNIZO-activiteiten

Ontdek de opleidingen van de UNIZO Ondernemersacademie

Ontdek de trajecten van het UNIZO Ondernemersforum

Hulp en advies via de UNIZO Ondernemerslijn, het Kennisnet en onze webinars

Uiteraard kun je voor persoonlijk eerstelijnsadvies te allen tijde terecht bij de UNIZO Ondernemerslijn. Je kunt ook zelf op zoek binnen het UNIZO Kennisnet, zeker in de rubriek "Marketing en verkoop" vind je een schat aan informatie om met kennis van zaken jouw zaak uit te baten: van kennisartikels en webinars, tot enquêtes, snelwijzers, checklists en modelcontracten. Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a.

Webinars:

UNIZO-voordelen

Als handelaar heb je 101 redenen om te kiezen voor een UNIZO-lidmaatschap. We nemen het op voor jouw rechten en belangen als zelfstandige ondernemer, KMO bedrijfsleider of Vrije Beroeper. Als UNIZO-lid kun je ook gebruik maken van tal van kortingen, aangeboden door onze partners. 

Ontdek de UNIZO-ledenvoordelen

UNIZO Retail - voor winkelhiers

Contactgegevens 
T: 0800/20 750 (Ondernemerslijn)
Mail: retail@unizo.be
Facebook: www.facebook.com/UNIZORetail
Twitter: www.twitter.com/UNIZORetail