UNIZO Retail: Generiek aanbod

Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.

Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.UNIZO heet je welkom bij de Winkelhier, bij de ondernemers van hier. Noem het gerust winkelhieren als je volgende keer aankopen gaat doen in de winkelstraat of online. Want wie winkelhiert kiest er bewust voor om geld uit te geven in een zaak van bij ons. De lokale gemeenschap krijgt het immers terug. 

Met de campagne Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier. willen we zelfstandige ondernemers ondersteunen door hun troeven en meerwaarde in de verf te zetten en door consumenten te sensibiliseren over het belang van lokaal kopen. Want van winkelhieren wordt het ganse land beter.

Wil je zelf promotie maken voor de campagne en ook jouw klanten oproepen om bewust te kopen en te winkelhieren? Op winkelhier.be kun je campagnemateriaal aanvragen om zowel in je fysieke winkel als via je online kanalen aan iedereen te tonen dat jij een rasechte Winkelhier bent. 

Winkelhier Academie

Tuurlijk weet je het al, je hoort het zo ongeveer dagelijks: zet in op e-commerce, beleving in je winkel, zoekmachineoptimalisatie. Maar wat moet je nu écht doen om door de klant van vandaag gezien te worden, om hem bewust lokaal te doen kopen? De Winkelhier Academie van UNIZO, dat is in 2,5 uur te weten komen hoe je als winkelier online en offline écht het verschil maakt:

  • Laat je winkel leven: praktische tips om winkelbeleving waar te maken

  • Val online op: vindbaar en overtuigend zijn op het internet

  • Ga voor slimme marketing: vertel je verhaal met een weloverwogen marketingplan

  • Omarm e-commerce: een webshop die je winkel sterker maakt

  • En, leer van andere ondernemers

Ontdek het volledige programma, de data en schrijf in op winkelhier.be.

Toekomst voor Handel - UNIZO Retail-visie 2020

De werking van UNIZO Retail wordt opgebouwd vanuit het visiedocument ‘Toekomst voor Handel’, een inspirerende visie op de toekomst van de zelfstandige handel in Vlaanderen. We gingen in gesprek en discussie met honderden handelaars, met belangrijke stakeholders, met onderzoekers en trendwatchers. De visie bundelt de uitdagingen waar de zelfstandige detailhandel vandaag voor staat en doet alvast enkele concrete aanbevelingen.

Liever kijken/luisteren dan lezen? Bekijk het webinar 'Hoe wordt u een nieuwe handelaar?'

Laat je begeleiden door de UNIZO Retail Experten

Vraag je je af of je winkel wel voldoet aan de hoge eisen van de hedendaagse consument? Of op welke manier je best aan e-commerce doet? Je hebt al een webshop en wilt over de grenzen heen gaan verkopen? Of overweeg je een tweede zaak te openen en wil je de mogelijkheden aftasten met een pop-upstore? En je wilt je wel laten begeleiden, maar bent bang voor de factuur? Je kunt een beroep doen op een UNIZO Retail Expert vanaf een halve dag voor €350 (excl. btw). Voor langere trajecten is het mogelijk om KMO Portefeuille aan te vragen.

Maak hier kennis met de UNIZO Retail Experten en ontdek wat ze voor jouw winkel kunnen betekenen.

Ontdek alle 1-op-1 begeleidingen van UNIZO

 

Leer bij op de actuasessies, opleidingen en Ondernemersfora van UNIZO

Soms moet je de deur uit om sterker te staan. De sessies, opleidingen en begeleidingstrajcten van UNIZO zijn een snelle manier om meer te weten over trends uit de sector, nieuwe wetgevingen en nieuwe vormen van ondernemen.

Ontdek alle UNIZO-activiteiten

Ontdek de opleidingen van de UNIZO Ondernemersacademie

Ontdek ons Ondernemersforum: Lerende netwerken voor ambitieuze ondernemers

Inspiratie en tips via de Retail-nieuwsbrief ‘Commerce & E-commerce’

De nieuwbrief ‘Commerce en E-commerce’ biedt UNIZO-leden actief in handel en e-commerce zes keer per jaar een blik op de toekomst, inspirerende getuigenissen, praktische tips en juridisch advies. Met een focus op jou als zelfstandige handelaar en hoe je toegevoegde waarde kunt leveren waarmee je je onderscheidt van de grote offline en online winkels.

Snel up to date via de gratis UNIZO Adviespockets

De UNIZO Adviespockets zijn praktijkgidsen op maat van zelfstandige ondernemers en KMO’s (gratis voor leden, betalend voor niet-leden). Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a. de pockets

Ontdek alle UNIZO Adviespockets

Hulp en advies via de UNIZO Ondernemerslijn, het Kennisnet en onze webinars

Uiteraard kun je voor persoonlijk eerstelijnsadvies te allen tijde terecht bij de UNIZO Ondernemerslijn. Je kunt ook zelf op zoek binnen het UNIZO Kennisnet, zeker in de rubriek "Marketing en verkoop" vind je een schat aan informatie om met kennis van zaken uw handel te drijven: van kennisartikels en webinars, tot enquêtes, snelwijzers, checklists en modelcontracten. Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a.

Webinars:

Weekend van de Klant

Weekend van de Klant is sinds 2017 een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM en bracht Dag van de Klant en Sunday shopday samen tot een feestelijk shopweekend in heel België. Tijdens het Weekend verwennen tienduizenden winkeliers hun klanten op allerlei manieren: met attenties, cadeautjes of een extra service, zowel de (kleine) zelfstandigen  als de (grote) ketens. Ook vele gemeenten en verenigingen organiseren leuke activiteiten  zoals modeshows, optredens of wedstrijden en voorzien foodtrucks, kinder- en straatanimatie. Iedereen werkt samen om klanten zowel op zaterdag als zondag een onvergetelijke winkelervaring te bezorgen. Want samen hebben we het meeste kans op succes en bereiken we de beste resultaten.

Onze focus ligt op de klant. Maar uiteraard willen UNIZO, Comeos en UCM als ondernemersorganisaties met deze campagne ook de winkels zelf bedanken en maximaal ondersteunen met een brede communicatiecampagne. Weekend van de Klant is immers de ideale gelegenheid om de handel, groot of klein, op Belgische bodem in een positief daglicht te stellen.

We maakten een mooie terugblik op het Weekend van de Klant van 2018.

Weekend van de Klant is steeds het weekend waarin de eerste zondag van oktober valt. In 2020 gaat het Weekend door op 3 en 4 oktober. 

Volg het Weekend van de Klant op Facebook en Twitter

www.weekendvandeklant.be 

Webinar ‘Haal het maximum uit het Weekend van de Klant’

Wil je een leuke actie organiseren voor het Weekend van de Klant, alleen of met de handelaars uit je straat? Dan is het webinar 'Haal het maximum uit jouw Weekend van de Klant' zeker iets voor jou! UNIZO Retail expert Steven Bollé reikt je tips en ideeën aan om van jouw Weekend een succes te maken, zowel tijdens als ook nog na afloop. Hij toont aan dat het Weekend ook een opportuniteit kan zijn om nieuwe klanten te genereren.

UNIZO-voordelen

Als handelaar heb je 101 redenen om te kiezen voor een UNIZO-lidmaatschap. We nemen het op voor jouw rechten en belangen als zelfstandige ondernemer, KMO bedrijfsleider of Vrije Beroeper. Klik hier voor de redenen. Als UNIZO-lid kun je ook gebruik maken van tal van kortingen, aangeboden door onze partners. Ontdek hier het volledige overzicht.

 

Ontdek hier het e-commerce aanbod van UNIZO Retail

 

Contactgegevens 
T: 0800/20 750 (Ondernemerslijn)
Mail: retail@unizo.be
Facebook: www.facebook.com/UNIZORetail
Twitter: www.twitter.com/UNIZORetail

 

logo UNIZO Retail