Begeleiding

We begeleiden je via individuele adviesgesprekken en workshops in groep voor het schrijven van jouw ondernemings- en financieel plan. In het eerste gesprek stippel je samen met de UNIZO Go4Business adviseur jouw persoonlijk begeleidingstraject uit. Tijdens het traject staat de Go4Business adviseur stil bij de opstartformaliteiten, je ondernemerscompetenties, je kennis rond het ondernemerschap, je vakkennis en/of ervaring en de sterktes en zwaktes van jouw plan. Na het laatste gesprek ontvang je een analyserapport over de haalbaarheid van jouw idee. Indien dit positief is, ontvang je concrete tips en een haalbare timing voor je opstart.

Je doorloopt het traject op je eigen tempo

Duurtijd: minimum 1 maand - maximum 6 maanden

 

Aanrader!: Infosessie 'Starten als zelfstandig ondernemer'

Tijdens de infosessie ‘Starten als zelfstandig ondernemer’ kom je alles te weten over de opstart van een eigen zaak. Aansluitend bij deze presentatie krijg je meer uitleg over het Go4Business traject. Deze infosessies vinden plaats overal in Vlaanderen. Vind hier een infosessie in je buurt

 

Stap 1: Een afspraak inplannen met de Go4Business adviseur

Schrijf je in voor het Go4Business traject of neem contact op met een Go4Business adviseur in jouw regio.

Na je inschrijving plannen we een eerste adviesgesprek in. Via e-mail wordt een bevestiging toegestuurd samen met de documenten ter voorbereiding van het eerste adviesgesprek.

GO4B_Pijl_grijs

Stap 2: Je eerste Adviesgesprek

Je traject start met een eerste adviesgesprek. Je brengt ook jouw ingevulde voorbereidingsdocumenten mee.

Tijdens dit gesprek peilen we naar jouw capaciteiten en ervaring als ondernemer. We nemen je ondernemersidee onder de loep en bepalen samen met jou een persoonlijk begeleidingstraject. Je vertrekt bij de adviseur met je persoonlijk traject, de opdracht voor jouw businessplan, de eerste feedback en een hoop tips en handige tools.

GO4B_Pijl_grijs

Stap 3: Je gaat aan de slag

Nu ga je bouwen aan je businessplan. Dat kan je doen aan de hand van de startsimulator, een online tool om je businessplan volledig uit te werken. Als je met bepaalde vragen zit, kan je ze via mail stellen aan jouw Go4Business adviseur. Verder zijn er ook workshops over het opstellen van een businessplan. Bij je eerste adviesgesprek bepaal je samen met de adviseur welke data jou het best passen en schrijven we je in.

GO4B_Dubbele_pijl 

Workshop 1: Ondernemingsplan

Tijdens de workshop Ondernemingsplan verwerf je inzichten om een concreet plan op te stellen. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen over jouw specifiek idee.

 

Workshop 2: Financieel plan

Tijdens deze workshop leer je een financieel plan op te stellen. Ook hier is er de mogelijkheid om vragen te stellen over jouw specifiek idee.

GO4B_Pijl_grijs

Stap 4: Tussengesprek

Merk je tussendoor dat je toch nog wat hulp nodig hebt, dan kan je contact opnemen met je Go4Business adviseur die jouw vragen dan gericht kan beantwoorden tijdens een tussengesprek.

GO4B_Pijl_grijs

Stap 5: Je stuurt jouw plan door naar je adviseur

GO4B_witte_pijl_goed

Stap 6: Je finaal gesprek

Jouw persoonlijke adviseur maakte ondertussen een analyse van jouw businessplan. Naast advies zal hij/zij ook de risico's eruit halen en toelichten hoe je deze kan beperken. Verder kijkt je adviseur ook of je in aanmerking komt voor de verschillende steunmaatregelen en binnen welk timeframe je kan opstarten.

GO4B_laatste_pijl

Stap 7: Jouw adviesrapport

Na het gesprek maakt jouw Go4business adviseur een rapport. Na enkele dagen ontvang je een volledig adviesrapport dat jou inzicht geeft in je capaciteiten als ondernemer, je businessplan en de haalbaarheid.

 

 

Vraag nu meer info aan / schrijf in

 

 

Laatste aanpassing: woensdag 06 juli 2016
Verwante trefwoorden: haalbaarheidsstudie
Lid worden Infopakket

PartnerlogoVLAIO-Unizo320

Dit adviestraject loopt in samenwerking met de Vlaamse Overheid en Agentschap Innoveren & Ondernemen

 

 

 

Heb je startplannen?


Via de Startersservice. helpen wij je met antwoorden op al jouw praktische vragen, met tips en goede raad, met handige tools... Gratis en vrijblijvend.


Schrijf een sterk Ondernemingsplan met de Startsimulator


We helpen je bij het opstellen van jouw ondernemingsplan inclusief de financiŽle haalbaarheid. Zo heb je meteen een degelijk ondernemingsplan en financieel plan om mee te starten. Naar de Startsimulator.


Ontvang maandelijks onze gratis Startersmail


Wil je maandelijks de Startersmail in je mailbox ontvangen, boordevol nuttige tips en adviezen? Schrijf je hier gratis in voor de Startersmail.

nationale partners