Hinderloket

WEGENWERKEN IN ONZE PROVINCIE

Voor ondernemers is een goede bereikbaarheid van hun bedrijf essentieel. Bij openbare werken ondervinden zij niet alleen de gebruikelijke hinder, ze worden ook geraakt in hun inkomen en worden geconfronteerd met bijkomende problemen (bijv. moeilijke bereikbaarheid voor leveranciers, tijdelijke werkloosheid, …).

Wat kan je doen wanneer er wegenwerken starten in jouw regio?

 1. WEES ALERT! 
  Neem zelf eens een kijkje naar de officiële signalisatie. Is het niet duidelijk? Meldt dit dan zeker!
 2. BLIJF POSITIEF
  Neem een positieve houding aan en geef de klanten een goed gevoel! & behoudt een goede verstandhouding met aannemer/gemeente/… Iedereen heeft er belang bij dat wegenwerken snel en goed verlopen.
 3. BLIJF GEÏNFORMEERD
  Blijf up to date van de stand van zaken door de werfvergaderingen op te volgen.
  Raadpleeg het Hinderloket van UNIZO indien je specifieke vragen hebt en om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor bepaalde tegemoetkomingen: 0470 472 472
 4. VERSPREID INFORMATIE
  Communiceer goed met klanten, collega’s en leveranciers. Worden er plannetjes/omleidingsroutes beschikbaar gesteld?Verspreidt de juiste informatie via de mogelijke kanalen.
 5. SAMEN STAAN WE STERKER
  Organiseer gezamenlijke acties met lokale handelaars! Lok de klanten op een creatieve manier zoals opendeurdagen, spaaracties, ludieke campagnes, …

HINDERLOKET

Ondernemers van de provincie Antwerpen kunnen nu beroep doen op het Hinderloket van UNIZO provincie Antwerpen! De adviseur van het loket zal samen met de ondernemer bekijken of hij aan de voorwaarden voldoet om van bepaalde tegemoetkomingen te kunnen genieten. Ook bij het correct invullen en indienen van de juiste formulieren staat deze nieuwe dienst van UNIZO provincie Antwerpen ter beschikking.

De loketservice van UNIZO Provincie Antwerpen is bereikbaar via 0470 472 472 waar ondernemers terecht kunnen om een afspraak te maken.

VEEL GESTELDE VRAGEN