Hoe kan je zorgen voor werkbaar werk op je werkvloer?

Ben je ook al geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Dan ben je wellicht niet de enige. Daarom wil de Vlaamse overheid volop gaan voor werkbaar werk. Werkbaar werk is werk dat motiverend is, voldoende leerkansen biedt, geen overmatige stress oplevert en een evenwichtige werk-privé balans mogelijk maakt. Het actieplan moet sensibiliseren, enthousiasmeren en inspireren om met concrete maatregelen aan de slag te gaan. Inzetten op werkbaar werk is namelijk een win zowel voor jou als voor jouw werknemers. Werkenden blijven langer en met meer goesting aan de slag. 

De werkbaarheidscheque: ook voor jouw onderneming

Je kan als werkgever online een werkbaarheidscheque aankopen bij de Vlaamse overheid. Met deze cheque kan je dan jouw onderneming laten scannen en werkbaar werk meten. Op basis van de scan kan je dan concrete actie opzetten. Dat kunnen soms kleine, praktische maatregelen en tips zijn die de werkomstandigheden vaak duurzaam kunnen verbeteren en mensen met goesting naar hun werk doen gaan.

  • De werkbaarheidscheque is er voor alle ondernemingen uit de profitsector: zowel voor eenmanszaken, kleine en middelgrote bedrijven als grote organisaties.
  • De subsidie bedraagt maximum 10.000 euro per onderneming. 
  • Met de werkbaarheidscheque kan je de werkbaarheid binnen jouw onderneming in kaart brengen, je laten begeleiden bij het uitvoeren van een scan en het opstellen van een werkbaarheidsplan op maat van de onderneming.
  • Voor kmo’s die hun kmo-portefeuilleplafond bereikt hebben, is er bovendien maximaal 5.000 euro extra aan te vragen voor acties rond werkbaar werk. 

Weten hoe de werkbaarheidscheque precies werkt?

Vraag hier je werkbaarheidscheque aan!

Doe dewerktest.be

Op www.dewerktest.be kies je een aantal stellingen die van toepassing zijn op jouw onderneming. Daarna toont de test je een aantal sterktes en mogelijke valkuilen en krijg je zes weken lang tips en tools om de werksituatie te verbeteren.

De vernieuwde website www.werkbaarwerk.be geeft meer info, tools en goede voorbeelden die je inzicht en inspiratie geven om aan de slag te gaan rond werkbaar werk. 

Doe de werktest