Incoterms

De Incoterms® (International Commerce Terms – of internationale commerciële voorwaarden) zijn 's werelds belangrijkste handelsvoorwaarden voor de verkoop van goederen. Ze omschrijven in hoofdzaak de taken, kosten en risico’s verbonden met de levering van de goederen bij internationale handel. De Incoterms® werden op initiatief van de Internationale Kamer van Koophandel opgesteld en de laatste versie dateert van 2010. Die werden nu vernieuwd en vanaf 2020 is er een nieuwe versie.

Naast een aantal verduidelijkingen zijn er 3 belangrijke wijzigingen:

  1. De naamsverandering van DAT (Delivered At Terminal), voortaan DPU (Delivered at Place Unloaded). DAT was de enige Incoterms©-regel waarin de lossing was inbegrepen en dat wordt nu dus duidelijker gemaakt.
  2. De Incoterms©-regel FCA (Free Carrier) krijgt nu een optie ‘on board bill of lading’ waardoor het gebruik van FCA als best geschikte regel voor containervervoer nog meer wordt benadrukt.
  3. Bij CIP (Carriage and Insurance Paid To) wordt een verzekering van ‘Alle Risico’ de standaard; bij CIF (Cost Insurance and Freight) blijft minimale dekking als standaard behouden.

Bekijk hier het webinar

Vraag hier de Snelwijzer op

Brexit

Exporteren

Importeren