Industrie 4.0, onze industrie toekomstgericht


De integratie van digitale technieken maakt fabrieken intelligenter dan ooit.  Deze industrie 4.0-fase in industriële ontwikkeling leidt tot efficiëntere productietechnieken, slimme producten en nieuwe businessmodellen.

Vlaanderen Industrie 4.0 wijst jouw bedrijf de weg naar nieuwe technieken, business modellen en toekomstgerichte vaardigheden en competenties.  Samen maken we de Vlaamse maaksector toekomstgericht.

Ontdek het Knooppunt voor industriële transformatie

unizo scan digitalisering

Goed bezig? Doe de UNIZO-scan digitaliseren! 

Ben je mee met de laatste technologische trends? Zit je op de digitale trein, heb je die gemist of zit je nog wat achteraan? Check het via de UNIZO-scan digitalisering (met de steun van Imec). De scan meet de digitale maturiteit van je onderneming en geeft je advies en tips op maat.

Doe de scan

Transitie industrie 4.0

Industrie 4.0 is één van de zeven transities uit de ‘Visie 2050’ die moeten garanderen dat Vlaanderen in 2050 een regio is die welvarend is, duurzaam en inclusief. Ontdek hier alles over het transitiebeleid voor de maakindustrie in Vlaanderen.

Transitie Industrie 4.0

Industrie 4.0 proeftuin

Een industrie 4.0 proeftuin is een collectief project gericht op de demonstratie van geavanceerde technieken in Industrie 4.0.  Ze zijn er voor de maakindustrie, voor de bouw, de chemische industrie en de landbouw. Welke proeftuinen werken aan innovatie ontwikkelingen in jouw sector.  Waar kan je terecht?  

Ontdek de industriële proeftuinen in Vlaanderen