Ga mee op UNIZO Inspiratietour naar Berlijn

Finding Berlin. Finding the spirit of Berlin. Dat is het opzet van de #UNIZOInspiratietour die we organiseren van donderdag 12 tot zaterdag 14 oktober 2017. Schrijf je hier in.

Berlijn is 1 van de meest dynamische regio’s in Europa.  In de start-up industrie, maar niet alleen daar.  Berlijn is motor van innovatie & ontwikkeling.  Berlijn heeft tal van nieuwe industrietakken uitgevonden of heruitgevonden. 

Het recept? Een hutsepot van ondernemerschap en rebelsheid, discipline en nonchalance, een stad met duizenden indrukken en evenveel nieuwkomers van overal ter wereld die als echte Berlijners een verschil willen maken.

Deze ondernemersreis trekt u uit de vertrouwde context van uw bedrijf en inspireert u om zelf anders naar uw bedrijf en de toekomst ervan te kijken. 

Programma

Op het programma staan een aantal inspirerende bedrijfsbezoeken, pitches en ervaringsuitwisseling met entrepreneurs en intrapreneurs die vanuit diverse landen naar Berlijn kwamen,  hun visie op de stad delen en laten zien waar ze mee bezig zijn.  Zo gaan we op bezoek bij Babbel. Het bedrijf is opgericht in 2007, biedt een app aan om talen te leren, heeft intussen meer dan 1 miljoen actieve abonnees  en is gerangschikt als één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld in learning en development.  En gaan we in gesprek met Ken Fontijn, Country Manager Benelux van Zalando, over de platformstrategie van Zalando. Een eye-opener vanuit Zalando's Technology Headquarters.

Dat combineren we bezoeken aan inspirerende locaties.  Nieuwe hotspots als Betahaus (Coworking space, Makerlab en community waar 500 ondernemers hun plek vinden), of plaatsen die bijzonder zijn omwille van de geschiedenis die ze meedragen.  Het Soho House bijvoorbeeld. Dit voormalige Politbüro is de  plaats waar we de pitch organiseren. 

Co-hosts van deze Inspiratietour:

  • Hilde Van Damme, KMO verantwoordelijke UNIZO
  • Filip Moriau, CEO van Stragilon.  Filip is een Belgische Berlijner die zijn stek in Berlijn vond na aantal omzwervingen in verschillende landen.  Stragilon helpt bedrijven in ‘Strategic Agile Innovation’.  Dit betekent dat Stragilon bedrijven helpt om anders te gaan werken, waardoor continue innovatie mogelijk wordt.

Zij maken de verbinding tussen verschillende sprekers en onderwerpen en de brug naar de toepassing van de lessons learned voor uw bedrijf.
Net om die link naar uw bedrijf te versterken plannen we een viertal weken na de inspiratietour ook een opvolgsessie in.  Na een keynote over ‘digital transformation starting from scratch’, gaan we aan de slag met de verzamelde ideeën en zetten we deelnemers verder op weg naar concrete actie. 

Wat maakt deze UNIZOInspiratietour uniek?

  • Op maat van KMO-ondernemers
  • Mix van inspirerende sprekers, bezoeken en ontmoetingen
  • Het natraject dat u concreet op weg zet naar concrete zaken die u zelf toepast in uw bedrijf. .

Praktisch

  • Datum: donderdag 12 tot en met 14 oktober 2017 , met een  opvolgsessie in november. 
  • Doelgroep: minimum 15, maximum 25 KMO-Ondernemers
  • Richtprijs voor UNIZO-leden: 2.200 eur excl. BTW, all-in (hotel, vlucht, bezoeken, sprekers, begeleiding, alle maaltijden + opvolgsessie met diner)
  • Interesse? Schrijf je hier in.

Twijfel je nog?

UNIZO deed deze Inspiratietour naar Berlijn eerder dit jaar met de finalisten en winnaars van de KMO Laureaat 2016-2017 en van de winnaars van de Belgian Maker Award.  Hun reacties waren unaniem positief:

“De inspiratiereis heeft mij uit mijn context getrokken, de juiste mindset en de double shot aan inspiratie die er tijdens de reis waren hebben mij inzichten gegeven om mijn bedrijf te accelereren.”  - Wouter Uten, CEO Ugentec

“Zeer inspirerend op gebied van nieuwe samenwerkingsvormen en de digitale sneltrein’ – Peter Manet, Yontec

“Een inspirerende trip met enthousiaste ondernemers.  Mijn schrift staat vol met quotes en gave ideeën” Johan Dekeyzer,  Dekeyzer-Ossaer.

“De trip was zeer goed georganiseerd.  De combinatie van de verschillende pitches en wat cultuur is een goede mix.  Tijdens die pauzes kan je direct met collega’s van gedachten wisselen. Je wordt daardoor direct getriggerd om na te denken over uw eigen bedrijf”. Pieter Loose, Ekopak.

“Ik heb veel ideeën opgeschreven die ik maandag ik het bedrijf ga proberen toepassen. In de spirit of Berlin: if you can dream it, you can make it “ Sofie Vandoorne en Stijn De Weirdt, SGC, Switchgear Company

Reden genoeg om deze trip te herhalen voor andere geïnteresseerde ondernemers in het najaar.
SCHRIJF JE HIER IN.

Interesse in een andere bestemming?

Op voorzet van de deelnemers aan eerste inspiratietour bereiden we ook 2 extra Inspiratietours voor naar Kopenhagen (mei 2018) en Silicon Valley (maart 2018). 
Interesse? Laat alvast even weten aan hilde.vandamme@unizo.be