13 nov 2020
/ Cursus / KMOUNIZO Internationaal

Ontdek Dubai & WereldExpo Abu Dhabi 2020

Hoe wapent een sterke speler zich tegen uitdagingen? Door te innoveren en excelleren. Maar ook door ‘over de muur te kijken’, naar hoe anderen het aanpakken en naar gezamenlijke opportuniteiten.

Precies wat we tijdens de inspiratiereis naar Dubai en Abu Dhabi doen.
Na onze sterke, innovatief vooruitstrevende Belgische diamantsector te ontdekken (diamant is het belangrijkste exportproduct van België), reizen we af naar de Verenigde Arabische Emiraten - het derde grootste diamanthandelscentrum ter wereld.

Naast boeiende bedrijfsbezoeken, maken we er ook tijd voor enkele indrukwekkende bezienswaardigheden én voor een bezoek aan WereldExpo 2020. Op deze eerste wereldtentoonstelling ooit in een Arabisch land lonken ongetwijfeld straffe ideeën en slimme samenwerkingen.

Inbegrepen in de prijs :

 • Lijnvlucht Brussel – Dubai – Brussel  met Emirates  in Economy class
 • Lokaal transport in  moderne bussen met airconditioning
 • Lokale Nl gids tijdens de uitstappen te Dubai en Abu Dhabi
 • 4 overnachtingen in  hotel Alof Deira **** in Dubai
 • 2 overnachtingen in  hotel Park Hyatt ***** in Abu Dhabi
 • 6 x rijkelijk ontbijtbuffet
 • 5  avondmalen  ( 1 x in Burj Al Arab hotel / 1 x in Armani Hotel/ 1 Emirates Palace)
 • Alle vermelde uitsappen en toegangsgelden
 • 2 dagtickets voor Expo 2020
 • Audioguidesysteem
 • Btw, huidige taksen  en garantiefonds

Niet inbegrepen in de prijs :

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de maaltijden
 • Lunches
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Annulatie- & bijstandsverzekering  8%

Sessies

Voortraject: Bedrijfsbezoek Antwerp World Diamond Centre

De Antwerpse diamantsector mag zich wereldleider in de diamanthandel noemen: zeker 80% van alle ruwe diamanten die wereldwijd worden verhandeld en de helft van alle geslepen diamanten passeert - vroeg of laat - onze havenstad. Om tot die wereldtop te blijven horen, zet de sector in op kwaliteit en innovatie.

Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de officiële koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector behartigt de belangen van de ondernemingen in de diamantsector. Vanuit het Diamond Office, stroomlijnt het AWDC onder toezicht van de overheid bovendien de im- en export van diamanten. Daarnaast neemt het AWDC jaarlijks deel aan verschillende internationale diamantbeurzen en zet het campagnes en conferenties op om de innovatieve positie van de Belgische diamantsector in het binnen- en buitenland te versterken. Het krijgt daarbij steun van haar dochteronderneming de Hoge Raad voor Diamant, die diamanten analyseert en certificeert.

Programma:

8u30: ontvangst & presentatie Antwerpse diamantsector

10u00: bezoek Diamond Office en HRD-labo

11u45: bezoek diamanthandelaar of tender

12u30: afsluitende lunch bij AWDC

Adres AWDC: Hoveniersstraat 22, 2018 Antwerpen

20/10/2020 - 08:30 - 18:00
Dag 1: vertrek naar Dubai

We spreken af in Zaventem, waar we inchecken voor onze rechtstreekse vlucht naar Dubai. We landen rond middernacht en worden meteen naar ons hotel Aloft Deira**** gebracht.

13/11/2020 - 06:00 - 00:00
Dag 2: modern en historisch Dubai

We trappen onze inspiratiereis op gang met een stadsbezoek: van het ultramoderne Marina, langs de kunstmatige palmeneilanden, tot het indrukwekkende Madinat Jumeirah-complex met zijn souk en waterkanalen. Na de lunch volgt het verrassende Mall of the Emirates - een belevingscentrum mét skipiste in de woestijn. Na het moderne Dubai wacht het historische Dubai: we brengen een bezoek aan de historische wijk Al-Bastakiya, maken een ritje met de watertaxi naar de exotische kruidenmarkt, en gaan naar de Goud Souk - één van de belangrijkste handelscentra voor goud en juwelen ter wereld. ‘s Avonds schepen we in op een traditionele dhow voor een diner met zicht op de skyline van Dubai.

14/11/2020 - 07:00 - 23:00
Dag 3: rondleiding WereldExpo 2020

Vandaag bezoeken we Abu Dhabi, waar we halt houden aan de paviljoenen van WereldExpo 2020 - de eerste wereldexpo ooit in een Arabisch land. Het belooft alvast de grootste, maar misschien ook wel de mooiste wereldtentoonstelling uit de geschiedenis te worden. De vier centrale paviljoenen zijn alvast architecturale parels. Napraten over de indrukwekkende rondleiding kan in het al minstens even impressionante - en wereldberoemde - zevensterrenhotel Burj Al Arab. Daar schuiven we de benen onder tafel voor een hoogstaand diner.

15/11/2020 - 07:00 - 23:00
Dag 4: bedrijfsbezoek Dubai Diamond Exchange

We starten de dag met een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa (828 meter). We nemen de lift naar de 124ste verdieping, waar ons een fenomenaal uitzicht wacht. De volgende stop is de Dubai Mall - een unieke locatie met 1200 winkels, maar ook een groots aquarium en indoor watervallen. Na de lunch wacht de Almas-toren, het Arabische epicentrum van de diamant-, edelsteen- en parelindustrie. Hier kijken we binnen bij het Dubai Multi Commodity Center en de Dubai Diamond Exchange - twee schitterende bedrijfsbezoeken die ons kennis laten maken met de tegenhanger van de innovatieve Antwerpse diamantsector. Ter afsluiting keren we terug naar de Burj Khalifa, waar we dineren in het Armani Hotel.

16/11/2020 - 07:00 - 23:00
Dag 5: vrij bezoek aan WereldExpo 2020

Nadat we al eens achter de schermen mochten kijken, keren we vandaag terug naar de imposante paviljoenen van de wereldtentoonstelling. Dit keer voor een vrij bezoek aan de standen die uw interesse wekken. In de late namiddag worden we verwacht in het mooie Park Hyatt Abu Dhabi*****, waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen.

17/11/2020 - 07:00 - 23:00
Dag 6: cultuur en erfgoed in Abu Dhabi

Ook het emiraat Abu Dhabi onderwerpen we aan een ontdekkingstocht. Vandaag bezoeken we must-sees zoals Sheikh Zayed - de derde grootste moskee ter wereld - het luxehotel Emirates Palace en het koninklijke paleis Qasr Al Watan. En ook het Formule 1-parcours op het Yas-eiland staat op de lijst. Na de lunch staat een panoramische rondrit op de planning, die brengt ons naar het prachtige Louvre museum, het zustermuseum van de bekende kunsttempel in Parijs.

18/11/2020 - 07:00 - 23:00
Dag 7: vertrek naar Brussel

Tijd om afscheid te nemen van ons duizend-en-één-nacht-sprookjesverblijf. Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Dubai, om in de late namiddag opnieuw voet aan grond te zetten in Brussel.

19/11/2020 - 07:00 - 23:00
Prijzen
 • Niet-leden: 2.800,00 EUR Excl. btw
 • UNIZO leden: 2.600,00 EUR Excl. btw