20 jun 2019
Hasselt / Netwerkactiviteit / KMOUNIZO Internationaal

A Taste of Business China, Taiwan en Hong Kong

China is sinds 2010 de grootste economie ter wereld na de Verenigde Staten en blijft een sterk groeiland! De goedereninvoer van China bedraagt iets meer dan 10% van het wereldtotaal en is, op de VS na, de grootste invoerder te wereld. In 2018 bedroeg de Vlaamse totaaluitvoer van goederen naar China ongeveer € 6,5 miljard. China is de grootste markt voor voeding en drank ter wereld en er is ook een zeer grote vraag naar cleantech. Andere interessante sectoren zijn de zieken- en ouderenzorg en de landbouw.

Hong Kong is sinds 1997 een Speciale Economische Regio van China. Tot 2047 is HK verzekerd van haar op Britse leest geschoeide rechtssysteem, een onafhankelijk douanesysteem en eigen invoerreglementeringen die zeer verschillend zijn van China. Al bijna 20 jaar staat HK gerangschikt als de meest open economie ter wereld met praktisch geen invoerrechten of andere handelsbelemmeringen. In 2018 bedroeg de Vlaamse totaaluitvoer van goederen naar HK € 2 miljard. HK is een hoogontwikkelde markt voor voeding en drank maar ook de gezondheidszorg biedt interessante opportuniteiten. Bovendien is het ook een lucratieve markt voor grote luxe (diamant, juwelen, exclusieve kledij).

Tenslotte biedt ook Taiwan ROC heel wat opportuniteiten voor Vlaamse ondernemingen. Het eiland heeft een van de hoogste uitgavepercentages per hoofd van de bevolking voor voeding in de regio. Dat is te danken aan de vrij hoge beschikbare inkomens en een sterke voorkeur voor gemakkelijke, gezonde en kwalitatieve voedings- en drankproducten. Hoewel er heel wat lokale voedingsproducenten zijn, is het Ilha Formosa toch nog sterk afhankelijk van de invoer. Ook is Taiwan ROC een dankbare afzetmarkt voor schone energie. De leiding in Taipei wil de kerncentrales geleidelijk stilleggen en gaat voor een energiemix van 50% natuurgas, 30% steenkool en 20% hernieuwbare energie tegen 2025.

Zijn China, Taiwan en Hong Kong your Taste of Business?

Ontdek het tijdens een interactieve lunch met de vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade op 20 juni te Hasselt.

Aanwezig Vlaamse economische vertegenwoordiger / verantwoordelijke lokale FIT-kantoren:

 • Peter Christiaen uit Beijing
 • Tony Zhang uit Guangzhou
 • Bart Boschmans uit Shanghai
 • Doris Wu uit Taipei
 • Katrien Leinders uit Hong Kong

Zij zullen je duidelijk hun analyse schetsen en je overladen met concrete tips waarmee je in China, Hong Kong en Taiwan onmiddellijk aan de slag kunt.

Programma:

 • 12u00 Onthaal
 • 12u15 Verwelkoming
 • 12u20 Voorstelling van de exportmarkten China, Hong Kong en Taiwan
 • 13u05 Q&A
 • 13u35 10 tips om deze markten te benaderen
 • 13u45 Toelichting van de werking van UNIZO Internationaal
 • 13u50 Einde

*Voertaal: Engels.
Na inschrijving zal je een mail ontvangen waarin gevraagd wordt om je vragen vooraf door te geven.

 

Interesse in een uitgebreid individueel gesprek over uw persoonlijke plannen (+/- 45 min.) met één of meerdere van bovenstaande Vlaamse economische vertegenwoordigers, neem dan contact op met het FIT-kantoor Vlaams Limburg, tel. 011 29 20 80 . Zij kunnen een afspraak voor u inplannen.

 

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid
1 x Niet-leden: 90,00 € Excl. btw
Totaal: 108,90 EUR incl. btw