05 sep 2019
Veurne / Netwerkactiviteit / KMOUNIZO Internationaal

A Taste of Business Frankrijk

Frankrijk is de tweede economie van Europa en ondanks de sociale onrusten van de voorbije maanden groeide haar economie sneller dan die van Duitsland. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de economie van onze zuiderbuur minder afhankelijk is van export (30% van het BNP in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland waar de export meer dan 50% van het BNP bedraagt).

Voor Vlaanderen is Frankrijk zeer belangrijk. In 2018 voerde onze regio bijna voor 40 miljard uit naar onze zuiderbuur en dat is goed voor meer dan 12% van de Vlaamse totaaluitvoer van goederen.
De handelsopportuniteiten in Frankrijk zijn legio en vooral dan in de bouwsector (goed voor 105 miljard euro), de tuinbouw (met een omzetcijfer van 7,5 miljard euro), de logistiek (met een totale omzet 137,9 miljard euro), de lucht- en ruimtevaart (met een zakencijfer van 60,4 miljard euro) en de e-commerce (meer dan 1,2 miljard online transacties).

Tenslotte is er ook de markt van de vergrijzing waar er, net zoals in de rest van Europa, gouden zaken gedaan kunnen worden. Frankrijk, een land met 63 miljoen inwoners, zal tegen 2030 zo’n 18,9 miljoen mensen ouder dan 60 jaar tellen. De 60-plussers zullen dan bijna een derde van de Franse bevolking uitmaken. De behoeften van de ouderen zullen, naar zeggen, exploderen. Hun levensstandaard zal gemiddeld hoger liggen dan deze van de jongere generaties.

Is Frankrijk your Taste of Business? Ontdek het tijdens een interactieve lunch met de vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade op 5 september 2019 te Veurne.

Aanwezig Vlaamse economische vertegenwoordiger / verantwoordelijke lokale FIT-kantoren:

  • Greet Isebaert uit Rijsel
  • Cary De Keyzer uit Bordeaux
  • Anne van den Berghe uit Lyon
  • Marc Schiltz uit Parijs

Zij zullen je duidelijk hun analyse schetsen en je overladen met concrete tips waarmee je in Frankrijk onmiddellijk aan de slag kunt.

Interesse in een uitgebreid individueel gesprek over uw persoonlijke plannen (+/- 45 min.) met één of meerdere van bovenstaande Vlaamse economische vertegenwoordigers, neem dan contact op met het FIT-kantoor West-Vlaanderen, tel. 050 24 74 10. Zij kunnen een afspraak voor u inplannen. Past deze datum niet, FIT houdt ook nog contactdagen op andere plaatsen, zie hier.

 

 

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789

Facturatiegegevens

Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid
1 x Niet-leden: 90,00 € Excl. btw
Totaal: 108,90 EUR incl. btw