07 okt 2019
Gent / Netwerkactiviteit / KMOUNIZO Internationaal

A Taste of Business India

 

India is eigenlijk geen land maar veeleer een continent met maar liefst 1,3 miljard inwoners. Met een BNP van 2601 miljard USD is India nu de 6de grootste economische macht ter wereld.
In 2018 is de grootste democratie ter wereld ook opgeklommen tot de 8ste belangrijkste klant van Vlaanderen. Dat jaar bedroeg de Vlaamse totaaluitvoer van goederen naar India 7,7 miljard euro.
De vooruitzichten voor India blijven rooskleuring voor onze ondernemers. Het BNP blijft jaarlijks groeien met ongeveer 7,5%. De bevolking van India zal tegen dan 1,4 miljard inwoners tellen en die zullen gemiddeld van jongere leeftijd zijn dan het geval is bij andere grote wereldspelers.

Wat zijn de kansrijke sectoren? Eerst en vooral is er veel vraag naar knowhow voor alles wat te maken heeft met stedelijke infrastructuur. Verwacht wordt dat in 2030 zo’n 40% van de bevolking in de steden zal wonen en in 2050 zal het land 800 miljoen stedelingen tellen. Innovatieve technologische oplossingen zijn nodig om de stedelijke omgevingen zo efficiënt mogelijk te organiseren en aan te sturen. Een andere zeer interessante sector is de voedselverwerking. India behoort tot de top 10 wereldproducenten van melk, fruit, groenten, granen, eieren, vlees en vis maar slechts 10% van die productie wordt verwerkt. Ook hier is knowhow nodig. Tenslotte is er in India een enorme vraag naar hernieuwbare energie. De regering heeft een plan om het hele land te bedekken met zonnepanelen langs snelwegen, treinsporen, op de daken van overheidgebouwen, commerciële centra en scholen. Ook op het platteland en in de afgelegen berggebieden wil men zonnepanelen installeren. Tegen 2022 wil de Indiase regering een energiecapaciteit van 100 GW zonne-energie hebben en tegen 2030 moet hernieuwbare energie 40% van de totale elektriciteitsopwekking uitmaken.

Er is nog veel werk aan de winkel, maar dit biedt heel wat opportuniteiten voor Vlaamse ondernemers.

Is India your Taste of Business? Ontdek het tijdens een interactieve lunch met … een indrukwekkende rondvaart in de haven van Gent.

Aanwezig Vlaamse economische vertegenwoordiger / verantwoordelijke lokale FIT-kantoren:

  • Neelam Khurana uit New Delhi
  • Jayant Nadiger uit Bangalore
  • Jurgen Maerschand uit Mumbai
  • Abid Husain uit Islamabad

Zij zullen je duidelijk hun analyse schetsen en je overladen met concrete tips waarmee je in Indië onmiddellijk aan de slag kunt.

Interesse in een uitgebreid individueel gesprek over uw persoonlijke plannen (+/- 45 min.) met één of meerdere van bovenstaande Vlaamse economische vertegenwoordigers, neem dan contact op met het FIT-kantoor Oost-Vlaanderen, tel. 09 276 19 30. Zij kunnen een afspraak voor u inplannen. Past deze datum niet, FIT houdt ook nog contactdagen op andere plaatsen, zie hier.

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789

Facturatiegegevens

Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid
1 x Niet-leden: 90,00 € Excl. btw
Totaal: 108,90 EUR incl. btw