13 mrt 2019
Gent / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal

A Taste of Business Rusland, Baltische Staten, Oezbekistan

Sinds 2017 zit de Russische economie weer in de lift dankzij het herstel van de industriële productie, de hogere olieprijzen en een stabiele inflatie. In 2017 bedroeg de Vlaamse export naar Rusland maar liefst € 3,6 miljard. Behoefte aan modernisering creëert veel ruimte voor groei en voor 2019 wordt voorspeld dat de Russische economie tussen de 1,5 en 2,3% zal groeien. Ofschoon er voor een aantal goederen nog steeds een embargo heerst, bestaat er veel Vlaamse kennis, technologie en kwaliteitsproductie waarmee onze ondernemers op de Russische markt succesvol kunnen zijn. De Russische regering heeft als doel de eigen economie onafhankelijker te maken van olie, gas en importproducten en daarom is er veel aandacht voor het moderniseren van verschillende sectoren.

FIT opende in Litouwen een kantoor dat instaat voor de versterking van de economische banden tussen Estland,  Letland en Litouwen. In 2017 voerde Vlaanderen bijna € 298 miljoen naar Estland, € 294 miljoen naar Letland en € 797 miljoen naar Litouwen. In 2017 kende Estland en Letland een economisch groei van 4 % en het BNP van Litouwen groeide met een robuuste 3.8 %. Veel wordt verwacht van het Rail Baltica-infrastructuurproject dat in 2025 de Baltische staten volledig in het Europese spoorwegennet zal integreren.  

Oezbekistan is een voormalige Sovjetrepubliek in Centraal-Azië. Het land heeft een jonge bevolking (60 % is jonger dan 30 jaar) en bijna 80 % werkt in de private sector. Van 2006 tot 2018 groeide de Oezbeekse economie jaarlijks met 7,72%. In 2019 wordt een groei van 5% voorspeld. President Mirziyoyev ijvert verder voor de liberalisering van de markt en is onophoudelijk in onderhandeling met het IMF, de EBRD en Wereldbank.  In 2017 voerde Vlaanderen voor bijna € 57 miljoen uit naar dit mooie land langsheen de historische Zijderoute en in 2018 opende FIT in de hoofdstad Tasjkent een antenne.  in 2018 opende FIT in de hoofdstad Tasjkent een antenne.

Rusland, de Baltische Staten en Oezbekistan bieden zonder twijfel kansen voor onze Vlaamse KMO’s. Zijn ze ook ‘your taste of business’? Ontdek het tijdens interactieve lunch met…

  • Dhr. Dmitry Gousakov, Vlaams Economische Vertegenwoordiger uit Sint-Petersburg
  • Dhr. Andrey Emelyanov, Vlaams Economische Vertegenwoordiger uit Nizhny Novgorod
  • Dhr. Frank Van Eynde, Vlaamse Economische Vertegenwoordiger uit Moskou
  • Dhr. Thomas Castrel, Vlaams Economische Vertegenwoordiger uit Vilnius
  • Dhr. Pim Sterckx, verantwoordelijke FIT-antenne in Tasjkent

Deze gespecialiseerde overheidsambtenaren wonen en werken in deze landen én zij kunnen terugblikken op een jarenlange ervaring in het begeleiden van Vlaamse ondernemingen. Zij zullen je duidelijk hun analyse schetsen en je overladen met concrete tips waarmee je in Rusland, de Baltische Staten en Oezbekistan onmiddellijk aan de slag kunt.

Interesse in een uitgebreid individueel gesprek over uw persoonlijke plannen (+/- 45 min.) met één of meerdere van bovenstaande Vlaamse economische vertegenwoordigers, neem dan contact op met het FIT-kantoor Oost-Vlaanderen, tel. 09 276 19 30, . Zij kunnen een afspraak voor u inplannen.

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789

Facturatiegegevens

Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid
1 x Niet-leden UNIZO: € 90,00 Excl. btw
Totaal: 108,90 EUR incl. btw