Exporteren

Wie buiten de EU aankoopt of verkoopt wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig op hun bestemming aankomen. Wie exporteert krijgt al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten.

Op zoek naar meer duidelijkheid? Of begeleiding bij aanpak van een nieuwe exportmarkt? UNIZO ondersteunt kmo’s bij hun internationalisering met diverse exportopleidingen om je de kneepjes van het vak te leren.

Workshop Exportmanagement

De workshop Exportmanagement is een onderdeel van de Masterclass Internationaal Ondernernemen. Je kan de volledige opleiding volgen die bestaat uit 3 modules: import, export, markten met focus China of je kan inschrijven voor 1 of meerdere modules. 

De workshop Exportmanagement bestaat uit 4 avondsessies waarin praktische uiteenzettingen aan bod komen over internationale marktpenetratiestrategieën, internationale digitale marketing en e-commerce, transportdocumenten en Incoterms, overzicht douaneformaliteiten en formulieren, jurdische organisatie en contracten, internationale betalings- en financieringstechnieken, kredietverzekering, ondersteuning en subsidies, opstellen van een exportplan en praktijkcases.

De opleiding start opnieuw najaar 2023. Interesse? Laat het ons weten: internationaal@unizo.be.

 

Workshop Markten China

De workshop Markten China is een onderdeel van de Masterclass Internationaal Ondernernemen. Je kan de volledige opleiding volgen die bestaat uit 3 modules: import, export, markten met focus China of je kan inschrijven voor 1 of meerdere modules. 

De workshop Markten China bestaat uit 4 avondsessies waarin praktische uiteenzettingen aan bod komen over marktopportuniteiten in China, economische en maatschappelijke tendensen in China, treintransport van en naar China, martitiem transport van en naar China, juridische aspecten het zakendoen in China.

De opleiding start opnieuw in het najaar 2023. Interesse? Laat het ons weten: internationaal@unizo.be

 

Samen naar een nieuwe exportmarkt!

UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade slaan de handen in elkaar om kmo's gerichtere ondersteuning op maat te bieden bij hun internationalisering.

  Waaruit bestaat een begeleidingstraject?

  1. Een kick-off seminarie
  2. Een intake gesprek met een expert of adviseur Internationaal Ondernemen
  3. De afname van een EXPORTmeter
  4. Een voorbereidende workshop
  5. De zakenreis met je afsprakenprogramma op maat
  6. Een follow-up sessie in groep
  7. Een opvolggesprek met een adviseur Internationaal Ondernemen

  Interesse?

  Mail ons Bekijk de activiteitenkalender

  Voor wie?

  Kleine en middelgrote Vlaamse bedrijven met enige exportervaring die kijken naar nieuwe groeimarkten en dit graag doen met de steun van UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade.

   

  Eerstvolgende begeleidingstrajecten

  Terugblik

   

  UK4Explorers, een succesverhaal

  Twintig enthousiast ondernemers trokken naar London om er de eerste stappen te zetten op de Britse markt. De zending kaderde in het begeleidingstraject UK4Explorers ontwikkeld door UNIZO Internationaal en FIT en werd door de deelnemers erg gesmaakt. Velen onder hen konden na twee dagen immers al concrete resultaten én successen voorleggen!

  Vind een klankbord bij de Vlaams Economische Vertegenwoordigers

  Flanders Investment and Trade beschikt met meer dan 90 kantoren in het buitenland over een rijk netwerk van Vlaams Economische Vertegenwoordigers. Zij staan ondernemers onder meer bij in het uitvoeren van marktstudies, het opzoeken van de plaatselijke regelgeving en het contacteren van de juiste handelspartners. Kortom, zij wonen en werken in exportlanden en houden daar graag de vinger aan de pols. Gek toch, als je hun expertise niet even zou benutten! 

  Meer info

  Persoonlijk advies

  Worstel je met de exportwetgeving? Vraag jij je af hoe je de geschikte handelspartner vindt, of wat er zeker vermeld moet staan op jouw factuur? Aarzel niet om onze adviseur te contacteren! Hij helpt je graag verder.

  Contacteer onze adviseur UNIZO Internationaal!