Importeren


Je wil goederen of bepaalde grondstoffen importeren omdat je ervan overtuigd bent er een markt voor gevonden te hebben? Uiteraard heb je als importeur heel wat verplichtingen en verantwoordelijkheden. UNIZO Internationaal wil je hierover graag informeren.

Opleiding 'Importeren volgens de regels van de kunst'

Met deze korte praktische opleiding leer je de kneepjes van het importvak. Deze opleiding van drie namiddagen geeft antwoord op vragen zoals:

• Hoe maak ik correcte afspraken met mijn leveranciers?
• Hoe krijg ik zicht op de kostprijs van mijn importverhaal?
• Wat zijn de invoerformaliteiten?
• Welke logistieke keuzes maak ik?
• Hoe kan ik van verminderde invoerrechten genieten?
• Hoe regel ik best mijn betaling naar het buitenland?
• Wat is mijn verantwoordelijkheid als importeur?

Interesse?

Laat het ons weten! Informeer via de UNIZO Ondernemerslijn!

Snelwijzer 'Importeren volgens de regels van de kunst'

Je hebt een interessant product gevonden dat nog niet geïntroduceerd is op de Belgische markt? Je vindt het product dat je verdeelt tegen een aantrekkelijke prijs in het buitenland? Of je hebt contacten met een buitenlands bedrijf dat jou de juiste ondersteuning wil bieden om zijn product in België op de markt te brengen? Het kan bijzonder aantrekkelijk zijn om te gaan importeren, maar er komt ook meer bij kijken dan wanneer je in het binnenland goederen aankoopt. We zetten voor jou een aantal aandachtspunten bij import op een rij. 

Download de snelwijzer

Interviews ‘Marokko, sourcing en invoer als opportuniteit’

Ondernemers die internationaal onderdelen of producten willen aankopen, kijken meestal naar bepaalde Aziatische landen waar ondertussen de productiekosten sterk gestegen zijn. Er bestaat voor onze ondernemers echter een alternatief dichter bij huis.

Sinds geruime tijd heeft Marokko zich opgewerkt tot een moderne, veilige en gemakkelijke bestemming om aan outsourcing en aankoop te doen. Zo mogen producten van Marokkaans fabricaat taksvrij naar de EU uitgevoerd worden en genieten ook Marokkaanse landbouw- en visserijproducten preferentiële behandeling op de Europese markt.  

Bovendien zijn er ook logistieke voordelen omwille van de geografische nabijheid van Marokko, wat niet alleen voordeliger is voor de transportkosten, maar wat ook een positieve impact heeft op het milieu.

Wil je hier graag meer over weten? Bekijk dan zeker onze interviews waarin we 2 experts, getuigend met hun eigen ervaringen, aan het woord laten.
 

Bekijk hier de opnames

Persoonlijk advies

Worstel je met de importwetgeving, weet je niet wat een goederencode is of waar je invoerrechtentarief vindt? Aarzel niet om onze adviseur te contacteren! Hij helpt jou graag verder.

Contacteer onze adviseur UNIZO Internationaal!