17 dec 2019
Moerzeke / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal

Inspiratiebezoek paardenfokkerij d'O Horses

Waarom haalt Bill Gates zijn paarden in Vlaanderen?

WEETJE:

De paardensector heeft in Vlaanderen een heel grote economische relevantie. Met 200 000 betrokken personen, 150 000 paarden en meer dan 35 550 fulltime werkkrachten die in 1750 bedrijven tewerkgesteld zijn, realiseert de sector een toegevoegde waarde van maar liefst 219 miljoen euro voor de Vlaamse economie!

Tijd om deze sector eens in de spotlight te zetten én andere ondernemers te inspireren om internationaal te gaan.

Op 17 december nodigen we je graag uit voor een bezoek aan Fokkerij & Sportstal d’O Horses van Herman Claessens, telg van een oud Oost-Vlaams boerengeslacht en een beroemde fokker van springpaarden.

WIE IS HERMAN CLAESSENS?

Deze herenboer uit Moerzeke heeft op 40 jaar tijd, niet alleen als paardenfokker maar ook als internationaal ondernemer, een indrukwekkend palmares opgebouwd. Als jong afgestudeerd bio-ingenieur woonde Herman in de jaren tachtig lange tijd in Nigeria, waar hij een ultramoderne industriële kippenkwekerij oprichtte voor een groot internationaal concern. Na zijn terugkeer naar België behaalde hij de diploma’s van instructeur 1e klasse en Trainer B en startte hij zijn paardenfokkerij die al snel internationale vermaardheid kreeg. Zo kwamen de Canadese wereldwinnaar Bo d’O en de Belgische kampioen Ideo d’O uit zijn stal. Maar ook andere exemplaren uit zijn fokkerij worden tot de absolute wereldtop gerekend en dan denken we vooral aan Hos d’O, Naomi d’O en Histoire d’O. Tenslotte kan Herman Claessens ook prat gaan op twee befaamde goedgekeurde dekhengsten Origi d’O en Istacum d’O die de kwaliteitsbloedlijn van zijn edele viervoeters verder zullen verzekeren.

Herman Claessens zal met zijn levenslange ervaring als Vlaamse veehouder en internationale zakenman een beeld schetsen over de paardensector, waarin de meest innovatieve productietechnieken (klonen, embryotransplantatie, ICSI …) schering en inslag zijn. Maar ook zijn successen als internationale exporteur van toppaarden zullen je inspireren en doen dromen. 

Programma:
Onthaal vanaf 19u00

19u30: - Verwelkoming door UNIZO Internationaal
            - Voorstelling d'O Horses door zaakvoerder Herman Claessens, gevolgd door een rondleiding

We sluiten de avond af met een kleine receptie.
Einde voorzien rond 22u00.

Prijzen
  • Niet-leden: 25,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: Gratis