3 finalistes voor WOMED Award van markant en UNIZO

  • Stemmen kan tot 17 februari
  • Prijs “vrouwelijke ondernemer van 2012” uit handen van Prinses Mathilde

Ann Vancoillie uit Bachte-Maria-Leerne, Sonia Pypaert uit Nazareth en Anneleen Desmyter uit Pulle zijn de drie finalistes voor de WOMED Award 2012. Voor de 14e keer reikt markant, het netwerk voor actieve en ondernemende vrouwen, in samenwerking met UNIZO de prijs uit aan de vrouwelijke ondernemer van het jaar. “Vandaag is één op drie ondernemers in Vlaanderen een vrouw. Met deze prijs willen we vrouwelijk ondernemerschap ondersteunen en anderen inspireren”, zegt Lieve Droogmans van markant. De winnares krijgt op 27 maart 2013 in Brussel haar award uit handen van Prinses Mathilde. Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 17 februari via www.womedaward.be.

Ann Vancoillie uit Bachte-Maria-Leerne is zaakvoerster van Creaplan en Aluvision. De in Nazareth en Deinze gevestigde bedrijven produceren aluminium systemen en zijn marktleider in de wereld van standenbouw, showrooms en displays. Ann stelde zich kandidaat omdat ze “overtuigd is dat geslacht geen rol speelt bij de uitvoering van een job”. Ze doet haar verhaal “vanuit de ideologie dat vrouwen ook in leidinggevende jobs hun plaats verdienen, hoewel ze nu nog vaak in de minderheid zijn”. www.aluvision.comwww.creaplan.be

Sonia Pypaert woont in Nazareth en runt er Baby’s Corner. Haar zaak begon als babywinkel, maar brengt vandaag alle kwaliteitsproducten en trendy merken samen voor zowel mama’s, kinderen als baby’s. Voor Sonia is het behalen van de award “een nieuwe uitdaging”. Bovendien kan de prijs aan de toekomst van zelfstandige speciaalzaken bijdragen “op voorwaarde dat ze zich innovatief, creatief, gefocust en professioneel blijven aanpassen aan de uitdagingen van morgen.” www.babyscorner.be

Anneleen Desmyter uit Pulle is zaakvoerster van Quares, met hoofdzetel in Antwerpen, maar met ook vestigingen in Mechelen, Sint-Niklaas, Amsterdam en Maastricht. Het bedrijf met 55 medewerkers creëert als pionier in België niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen voor de geïnformeerde belegger. Daarnaast beheert Quares bedrijfsmatig en commercieel vastgoed en heeft het een netwerk van vastgoedkantoren, gespecialiseerd in bestaand kwalitatief vastgoed en nieuwbouwprojecten. Anneleen wil “mensen, oud of jong, man of vrouw, aanzetten om de stap naar het ondernemerschap te zetten.” Wat volgens haar niet gemakkelijk is in België, “waar persoonlijke faillissementen worden bekeken als een grote blaam en waar multinationals goochelen met fiscale voordelen waarvan starters enkel kunnen dromen.” www.quares.be

Stemming en uitreiking
Onder ruime belangstelling werden de finalistes gisteren voorgesteld op het jaarlijkse Nieuwjaarsnetwerkdiner van UNIZO Vlaams-Brabant en Brussel in de kelders van Cureghem.
Vanaf vandaag 22 januari tot en met 17 februari kan iedereen stemmen voor zijn favoriete kandidate. De stemming via de site telt mee voor 30%, de overige 70% van de stemmen komen van een vakjury. Prinses Mathilde maakt op 27 maart in Brussel de winnares bekend. Op dezelfde dag verkiezen markant en UNIZO ook de Nationale Belofte, een prijs voor beloftevol vrouwelijk ondernemerstalent. De provinciale selectierondes lopen hiervoor volop. Vrouwelijke starters die 2 tot 5 jaar actief zijn in hun eigen zaak komen in aanmerking.

Naar tweejaarlijkse gewoonte wordt ook de WOMED Award Zuid uitgereikt aan een ondernemende vrouw in het Zuiden. Dit gebeurt in samenwerking met Trias.

WOMED Award
De WOMED Award (Women in Enterprise and Development), een initiatief van markant/UNIZO, bekroont de vrouwelijke ondernemer die op succesvolle wijze minstens vijf jaar in hoofdberoep haar eigen financiële onderneming runt. Daarnaast moet zij zich maatschappelijk inzetten en betrokkenheid tonen. Ook moeten de onderneemsters wonen en werken in Vlaanderen. De WOMED Award verloopt in samenwerking met het Agentschap Ondernemen en krijgt de steun van KBC, Trends, Zenito, ADMB, Ter Helme en Vlerick Business School.

Nadere info over dit persbericht:
Sanderijn Vanleenhove, UNIZO-woordvoerster, 02/212 25 44