Ann Vancoillie wint de 14e WOMED Award

  • An Beazar is de Belofte van het jaar
  • Koumba Keita uit Guinee wint de tweejaarlijkse WOMED Award Zuid

Ann Vancoillie, zaakvoerster van Creaplan en Aluvision, wint de WOMED Award 2012 (Women in Enterprise and Development) en wordt zo de vrouwelijke onderneemster van het jaar. Ze krijgt vanavond de prijs uit handen van prinses Mathilde in de Brusselse Event Lounge tijdens de 14e WOMED Award-verkiezing van markant, het netwerk voor actieve en ondernemende vrouwen, in samenwerking met UNIZO. Ann Vancoillie richtte haar twee bedrijven op vanaf nul. Aluvision biedt oplossingen voor standenbouw, Creaplan is actief in de standenbouw en interieursector. An Beazar van Enprove wint de prijs voor de Belofte. De WOMED Award Zuid gaat naar Koumba Keita van Groupement Wakali De Dabola uit Guinee.

De WOMED Award zet een uitzonderlijke onderneemster in de kijker, die minstens vijf jaar haar eigen zaak runt. De prijs voor Belofte van het jaar gaat naar een startende onderneemster die minder dan 5 jaar als zelfstandige in hoofdberoep actief is in haar eigen zaak. markant reikt elke twee jaar in samenwerking met Trias de WOMED Award Zuid uit aan een onderneemster die in het Zuiden het verschil maakt voor zichzelf en haar omgeving.

Ann Vancoillie van Creaplan en Aluvision winnares WOMED Award 2012
Ann Vancoillie uit Bachte-Maria-Leerne is zaakvoerster van Creaplan en Aluvision. De in Nazareth en Deinze gevestigde bedrijven zijn marktleider in de wereld van standenbouw, showrooms en displays. Creaplan bedient hoofdzakelijk Belgische klanten, maar voert de projecten uit overal ter wereld. Aluvision heeft hoofdzakelijk internationale klanten. Ann Vancoillie beheert de bedrijven volledig los van elkaar, elk met een eigen filosofie en groeipotentieel. Sinds Aluvision twee jaar geleden verhuisde naar een aparte locatie, focust ze meer dan ooit tevoren op het organiseren van zichzelf, op het delegeren van taken en het bepalen van prioriteiten. Met deze kwaliteiten wist ze de jury en het publiek duidelijk te overtuigen. www.creaplan.comwww.aluvision.be

De andere finalistes voor de WOMED Award waren Sonia Pypaert van Baby’s Corner (Nazareth) en Anneleen Desmyter uit Pulle van Quares (Antwerpen-Mechelen-Sint-Niklaas, Amsterdam en Maastricht).

An Beazar van Enprove - Belofte 2012
An Beazar runt Enprove in Gentbrugge. De onderneming helpt industriële bedrijven geld te besparen door efficiënter te werken op het vlak van energie. Enprove doet dit via advies (audits) en ondersteuning bij de implementatie van energiemanagementsystemen of van de ISO 50001-norm. Daarnaast ontwikkelde ze het Enalyser monitoringsysteem. Deze software interpreteert verbruiksgegevens en volgt die gegevens op. An Beazar is ook Belofte van de provincie Oost-Vlaanderen.

Koumba Keita uit Guinee wint WOMED Award Zuid
Koumba Keita van Groupement Wakali De Dabola kreeg de WOMED Award Zuid omwille van haar sterk karakter, duidelijke visie en professionele ingesteldheid. De 25 vrouwen van Wakali de Dabola produceren arachide- of pindapasta, de basis voor veel gerechten in Guinee.
www.womedaward.be