Logistieke consulenten verbeteren logistieke stromen van bedrijven

UNIZO, Voka en Vlaams minister Crevits slaan handen in elkaar

Voka, UNIZO en Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits lanceerden vandaag de Flanders Logistics consulenten. Deze logistieke experts geven kleine en middelgrote bedrijven voortaan gratis advies op maat om hun logistieke stromen te verbeteren. Voor veel bedrijven is het organiseren van logistieke stromen en processen een routine. “Maar er bewuster mee omgaan, kan hen heel wat besparen”, zeggen UNIZO en Voka. Daarnaast verwijzen de organisaties naar de positieve effecten op mobiliteit. “We staan jaarlijks met zijn allen gemiddeld 59 uur in de file. Vollere vrachtwagens betekenen meer efficiëntie en minder file. Daar hebben we allemaal baat bij”, aldus Voka en UNIZO. Meer info: www.flanderslogistics.be/fll/fll-thema3.php

De logistieke consulenten evalueren de logistieke keten en adviseren mogelijke efficiëntieverbeteringen. Ze hebben een ruime en grondige ervaring in de logistieke markt en volgen de nieuwste logistieke ontwikkelingen op de voet. Hun advies is er onder andere op gericht om goederenstromen te bundelen, onnodige transporten te vermijden en logistieke stromen en processen groener te maken. “Dit is niet alleen goed voor het milieu en de mobiliteit, het verhoogt ook het rendement voor de bedrijven”, zeggen Voka en UNIZO. De Flanders Logistics-consulenten staan volledig onafhankelijk tegenover elke transportvorm en werken in alle vertrouwelijkheid.

Startschot in Poco Loco in Roeselare

Minister Crevits gaf het startschot in in Snack Food Poco Loco in Roeselare, één van de bedrijven die gebruik maken van de nieuwe logistieke consulenten. Het bedrijf kreeg van de logistieke consulenten heel wat aanbevelingen mee. Onder andere op het vlak van routeplanning, het delen van ladingen en de samenwerking met andere bedrijven.

Contact: