UNIZO: 1.000e begeleiding kandidaat-starter in project Go4Business

  • Xandra Palmieri en Koen Mortier openen gezonde fastfoodketen in Gent
  • Eén op zes begeleidingen mondt uit in eigen zaak

Een zaak beginnen is geen evidentie en vraagt een grondige voorbereiding. Sinds september 2011 kunnen kandidaat-starters zich laten begeleiden via het UNIZO-project Go4Business, met de steun van de Vlaamse Overheid. Naast het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, kunnen kandidaat-ondernemers rekenen op individuele coaching, advies en workshops. “En die formule werkt”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. “Wie aan het traject deelneemt, stapt met meer realistische verwachtingen in het ondernemerschap. Ze krijgen een duidelijk beeld van de haalbaarheid van hun onderneming en kunnen op basis daarvan beslissen of ze ermee doorgaan of niet. Want het heeft geen enkele zin om iets op te starten als het op voorhand gedoemd is te mislukken”. Dat de aanpak loont, bewijzen de cijfers. Zo blijkt één op vier uitgevoerde begeleidingen haalbaar. Eén op zes mondt uit in een eigen zaak. De gezonde fastfoodsketen ‘Fithap’ is daar één van. Xandra Palmieri en Koen Mortier waren de 1.000e kandidaat-ondernemers die het traject volgen. Zij openen volgend jaar hun zaak in Gent. Meer info over Go4Business: https://www.unizo.be/starters/projecten/go4business-als-je-denkt-aan-een-eigen-onderneming.

Fithap zal voornamelijk proteïneshakes aanbieden, maar ook gezonde slaatjes en wraps. Met Fithap willen Koen Mortier en Xandra Palmieri inspelen op de mentaliteitsevolutie naar een gezonde levensstijl. Ter voorbereiding volgden ze niet alleen het Go4Business-programma, ze gingen ook te rade bij de startersadviseurs tijdens de UNIZO Startersweek. “We zijn ons bewust van de risico’s die je als ondernemer loopt, zeker vandaag. Daarom zijn we al twee jaar bezig met de voorbereidingen, zodat we er meteen pal opzitten”, aldus Palmieri en Mortier.

Bericht aan de redacties: wij kunnen u in contact brengen met Xandra Palmieri en Koen Mortier, alsook met andere kandidaat-ondernemers die het programma van Go4Business volgden.

Nadere info over dit persbericht:
Sanderijn Vanleenhove, UNIZO-woordvoerster, 02/212 25 44