UNIZO en Zenito verhuizen naar Willebroekkaai 37

Sedert 2 januari 2013 bevinden de hoofdkantoren van UNIZO en Zenito zich aan de Willebroekkaai 37 te 1000 Brussel. De verhuis vanuit de Spastraat in Brussel, waar beiden sinds de jaren ‘60 gevestigd waren, gebeurde tussen Kerstmis en Nieuwjaar. De ondernemersorganisaties kiezen er bewust voor in Brussel te blijven, hoofdstad van België, Vlaanderen en Europa. De nieuwe kantoren maken deel uit van het stadsvernieuwingsproject aan de Brusselse kanaalzone vlakbij Tour & Taxis en moet dé referentie worden als “Het huis van de ondernemer”. De ondernemer kan er aan de UNIZO- en Zenito-loketten terecht voor info en advies én ontmoeting tussen ondernemers staat er centraal. Het gebouw is bovendien ecologisch: het heeft een groendak, maakt voor koude productie gebruik van het kanaalwater en ook het regenwater wordt gebufferd via een buffertank. De nieuwe, moderne werkplek is opgebouwd volgens de principes van het Nieuwe Werken en biedt plaats aan 130 UNIZO-medewerkers en 170 Zenito-medewerkers.

In het nieuwe gebouw kunnen ondernemers terecht voor alle opstartformaliteiten, vragen en advies rond het sociaal statuut van zelfstandigen en aanvullende pensioenverzekeringen. Ook een aantal sectororganisaties kozen voor de nieuwe vestiging. Het gaat onder meer over de sectororganisaties van architecten, vrije beroepen, fotografen, zelfstandige distributie, interieurarchitecten. In de Willebroekkaai zetelen eveneens de seniorenbeweging Neos en Tussenstap, die ondernemers in moeilijkheden begeleidt.
 
Nieuwe Werken
Voor de medewerkers impliceert de verhuis niet enkel een nieuw gebouw, maar ook een nieuwe manier van werken. UNIZO en Zenito willen daarmee een resultaatsgedreven manier van werken stimuleren, de zelfstandigheid van de medewerkers vergroten en goede en flexibele onderlinge arbeidsrelaties mogelijk maken.

Brusselse verankering
De buurt waar UNIZO en Zenito zich vestigen geeft bij uitstek een goed beeld op de kansen en uitdagingen van de Brusselse economie. Beide organisaties willen ook hier in deze wijk, in dit deel van Brussel een positieve dynamiek in gang zetten. Het is een buurt waarin geïnvesteerd wordt, zowel voor bewoning als voor nieuwe kantoorgebouwen. “Het is een unieke omgeving die de vele aspecten van Brussel, waar ook UNIZO een belang in heeft, bundelt,” benadrukken Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van UNIZO en Jan Steverlynck, gedelegeerd bestuurder van Zenito.

UNIZO en Zenito zijn nog steeds te bereiken via www.unizo.be en www.zenito.be.

Nadere info over dit persbericht:
Sanderijn Vanleenhove, UNIZO-persverantwoordelijke, 02/238 05 07, GSM 0479 44 50 78