UNIZO: Ruim 4.000 leerlingen proeven van een technisch beroep in 150 bedrijven op de 7e Onderwijsvakmansroute

Vandaag proeven zo’n 4.000 leerlingen verspreid over 150 bedrijven van een technisch beroep op de 7e editie van de UNIZO Onderwijsvakmansroute.  De UNIZO Stichting  Onderwijs & Ondernemen wil met deze Onderwijsvakmansroute tonen hoe tof een technisch beroep wel kan zijn. “De beste keuze is het ASO is een cliché dat al lang niet meer klopt”, zegt UNIZO-directeur-generaal Jan Sap. UNIZO wil jongeren tonen hoe cool een echt vak kan zijn. Hoe werkt een bouwbedrijf of een hoogtechnologisch bedrijf? Hoe worden kantoren ingericht of hoe wordt een kapperszaak gerund? Bij VW-busjes Tom Laureys Garage ging UNIZO-directeur-generaal Jan Sap alvast samen met de leerlingen van de  Basisschool ‘Het Molenschip’ uit Evergem een handje toesteken bij de restauratie van de VW-busjes.  

Voor UNIZO is het de 7e keer dat ze deze Onderwijsvakmansroute organiseert. Sinds de opstart is het doel van het project jongeren al vroeg in hun loopbaan te laten proeven van verschillende studietrajecten zodat ze een beter zicht hebben op de mogelijkheden. “Nog te weinig jongeren kiezen rechtstreeks voor technische opleidingen. De overgrote meerderheid komt daar pas in tweede instantie terecht, maar zij vertrekken met minder motivatie en  volharding. We moeten dus volop inzetten op studiekeuzebegeleiding,” zegt de UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen.

UNIZO Stichting Onderwijs en Ondernemen
De UNIZO Onderwijsvakmansroute is slechts één van de initiatieven van de UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen. De UNIZO Stichting organiseert verder ook de Leerondernemingen, de UNIZO Prijs Ondernemingszin, Whizzcamp, de Studiekiosk etc., en stimuleert zo de ondernemingszin van jongeren van het basis- tot het hoger onderwijs. Meer info: www.ondernemendeschool.be.

‘De Onderwijsvakmansroute kadert in het STEM brugproject Serious Game Techniek’.