UNIZO-topman Karel Van Eetvelt bezoekt Trias-werking in de Filipijnen

Vandaag begint Karel Van Eetvelt, samen met Boerenbond-topman Piet Vanthemsche, aan een bezoek aan de Trias-werking in de Filipijnen. Trias is een Vlaamse ngo voor ontwikkelingssamenwerking en heeft een partnerschap met onder andere UNIZO en Boerenbond. "In ontwikkelingslanden zoals de Filipijnen, lopen heel wat ondernemers rond met goede ideeën. Het is belangrijk om die ondernemingszin met projecten zoals die van Trias op structurele wijze te stimuleren en ondersteunen", zegt Karel Van Eetvelt. Komende week gaat Karel Van Eetvelt nu zelf kijken hoe Trias ondernemende mensen in de archipel steunt. In hun kielzog reizen een aantal journalisten mee.

Karel Van Eetvelt maakt in de Filipijnen kennis met kansarme ondernemers, niet alleen op het platteland, maar ook in steden als Manilla en Naga City. Want net als bij ons kampen stedelijke ondernemers met de toenemende concurrentie van megalomane winkelcentra. Voor de vele familiale boeren is het op hun kleine boerderijen niet evident om een menswaardig inkomen te verwerven.

De ervaringen en ontmoetingen met ondernemers verschijnen nadien in een aantal nationale en regionale media, maar ook op UNIZO OndernemersTV, www.unizo.be en in ZO magazine.

Nadere info over dit persbericht:
Sanderijn Vanleenhove, UNIZO-woordvoerster, 02/212 25 44