Internationaal

Internationale ambities? Zoek je een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal jouw partner! Ontdek hieronder hoe wij je graag verder helpen.

In de kijker

Jouw Importgids, jouw leidraad bij jouw importactiviteiten

Je hebt een interessant product gevonden dat nog niet geïntroduceerd is op de Belgische markt? Je vindt het product dat je wilt verdelen tegen een aantrekkelijke prijs in het buitenland? Of je hebt contacten met een buitenlands bedrijf dat je de juiste ondersteuning wil bieden om zijn product in België op de markt te brengen? Het kan bijzonder aantrekkelijk zijn om te gaan importeren, maar er komt ook meer bij kijken dan wanneer je in het binnenland goederen aankoopt. We zetten voor jou een aantal aandachtspunten op een rij in deze Importgids.

Download gratis deze importgids

Ondernemers op sleeptouw in VS en Luxemburg

De voorbije weken ontvingen we een 100-tal ondernemers op onze kick-off Luxemburg en VS.
Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf op nieuwe markten? Ontdek ze met ons begeleidingstraject inclusief groepszakenreis.

In 2023 staan deze 4Explorers op de planning: Marokko, Frankrijk en Portugal. Interesse? Laat het ons weten: internationaal@unizo.be.

Getroffen door de brexit?  Vraag de subsidie aan

Om bedrijven te ondersteunen die lijden onder de negatieve gevolgen van de Brexit, heeft de EU de Europese Unie de Brexit Adjustment Reserve (BAR) opgericht. Deze biedt financiële hulp aan ondernemingen, organisaties en overheidsentiteiten, die lijden onder de Brexit.

In november zal het BAR team zitdagen organiseren in elke Vlaamse provincie.  Dit geeft jullie de mogelijkheid om in gesprek te gaan met hen en af te toetsen of en hoe jouw onderneming aanspraak kan maken op een subsidie uit de BAR. Bovendien zal er ook een expert van het Brexit-team van Flanders Investment and Trade (FIT) aanwezig zijn om je wegwijs te maken in hun dienstverlening. Kortom, een unieke gelegenheid om de BAR te leren kennen! Schrijf je nu in!

Flanders Investment & Trade biedt ook andere subsidies aan om je te ondersteunen bij jouw internationale ambities. Je leest er alles over op hun website.

Er is een handelsakkoord met het VK.

Tools

UNIZO Aanmaningsservice

 

Valuta-omrekening

 

Importkosten berekenen

Activiteiten

Op zoek naar een activiteit, infosessie of netwerkmoment over importeren, exporteren, of het Export begeleidingstraject '4explorers'? 

Ga naar activiteiten

 

 

 

Unizoekertjes

Hier vind je handelsvoorstellen en externe dienstverleningen.
Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht, schrijf je nu  in op onze gratis digitale nieuwsbrief.

Ga naar handelsvoorstellen en dienstverleningen

 

 

Exporteren

Je wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig op hun bestemming aankomen wanneer je aan- of verkoopt. Daarnaast krijg je ook al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten.

Alles over exporteren

 

 

Importeren

Je hebt een opportuniteit ontdekt om goederen of grondstoffen aan te kopen buiten de grenzen van de EU. Importeren… hoe begin je eraan? Of... je hebt wel importervaring, maar een aantal zaken zijn nog niet duidelijk? 

Alles over importeren

 

 

Nuttige links

In internationale handel krijg je vaak te maken met specifieke reglementering: invoerrechten, CE markering, btw, douane ... . We zetten voor jou alvast een aantal praktische links op een rijtje.

Ga naar nuttige links

 

 

 

Publicaties en webinars

Laat je inspireren door onze boeiende publicaties en webinars rond internationaal ondernemen! Verdiep je in export of import, bereid je voor op een internationale toekomst of ga op zoek naar meer duidelijkheid over een bepaald thema.

Ga naar publicaties Ga naar webinars

Schrijf je nu in voor de gratis digitale nieuwsbrief Internationaal

Nóg vlotter zakendoen over de grenzen heen?

Blijf dan goed geïnformeerd, verruim jouw netwerk en laat je inspireren door de ervaringen van je collega-ondernemers. Met een aansluiting bij UNIZO, krijg je tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal, kortingen op je deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Masterclass China Business, Masterclass KMO-management e.a.. Fijne ledenvoordelen zoals 62% korting voor internationale zendingen bij FedEx Express, voordelig tanken bij Maes Oil en zo veel meer!  Waar wacht je nog op?

Word nu lid!

Structueel partnerschap met Flanders Investment & Trade

Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Ze adviseren en ondersteunen Vlaamse bedrijven die exporteren of internationaliseren, brengen aankopers in contact met Vlaamse producenten én ze helpen bedrijven met hun investeringsproject in Vlaanderen.

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken.
Samen voor #sterkondernemen.