"Laat de contactberoepen werken!"


Marleen Broux van esthetiek Cryo trekt aan de alarmbel voor de contactberoepers. We hebben bewezen dat we veilig kunnen werken. Laat het ons dan ook doen!

"Afgelopen zaterdag heb ik als schoonheidsspecialiste net als mijn collega’s-kappers actie gevoerd voor mijn zaak. Op een wip had ik 2.000 likes. Wat ik daaruit vooral onthoud? Dat de meest mensen zitten te wachten op een behandeling in mijn instituut. “Veiliger dan ergens anders te gaan winkelen”, is de algemene conclusie van één op één werken.

"Het psychische en emotionele welzijn daalt zienderogen"

 

"In mijn instituut is er nooit meer dan één persoon gelijktijdig aan de kassaruimte. Ik kreeg (wenende) klanten aan de deur met de vraag hun pijnlijke voeten te behandelen of hun gezicht onder handen te nemen, 'want zo kunnen we toch niet onder de mensen komen'. Of nog erger. 'Kom dan aan huis en doe het in het zwart.' Is dat de bedoeling? Of moeten ze de grens over naar Maastricht (15km) of Aken (25km)? Het psychische en emotionele welzijn daalt zienderogen."

Tijdens de vorige lock-down hebben de contactberoepen bewezen dat ze zonder gevaar klanten kunnen ontvangen. Mijn verwondering werd nog groter toen ik op televisie zag dat zogezegde BV’s wel mogen gekapt worden. En dan nog zonder masker zoals Nathalie Meskens.

Trouwens, wat is het verschil tussen een kinesist of podoloog die aan dezelfde voeten werkt van mijn klant. Die iedere dag met pijnlijke voeten naar zijn werk moet. De overheid drijft ons regelrecht naar het faillissement. Een zaak waar ik meer dan dertig jaar dag in dag uit, met hooguit een week jaarlijkse vakantie, hard voor gewerkt heb als zelfstandige, ligt op apegapen. Merci, regering.

Bedankt ook voor de aalmoes (overbruggingskrediet) die we onlangs kregen. Na meer dan vijf weken wachten. Een werkloze of asielzoeker heeft waarschijnlijk sneller geld dan iemand die als zelfstandige door het leven gaat. Ik zie mijn vermogen en leven door mijn handen glippen. Is het dit wat jullie straks willen? Grote vitrines met ‘Over te nemen’ of ‘Te koop’. Moet ik straks naar het OCMW? Of gaan aanschuiven bij Sint-Vincentius? Of terug bij mijn 85-jarige moeder gaan wonen? Een vriendin vertelde me dat ze al voor 15.000 euro bloemen en planten heeft moeten weggooien door de plots aangekondigde coronaregels.

December is onze beste maand. Mijn medewerkers en ikzelf zitten in de put. Drie gezinnen. Tien mensen. Denk daar eens diep over na en lig desnoods, zoals wij zelfstandigen, daar maar eens nachten van wakker. Gorki zong indertijd ‘de middenstand regeert het land’. Wat dat maar waar. De zanger is dood. Binnenkort wij ook."

 

UNIZO wil elke ondernemer een stem geven!

Wij zorgen ervoor dat die gehoord wordt bij de regering en bij alle beleidsmakers.
Wil je weten waar UNIZO op dit moment voor strijdt? 

Lees het in de blog van onze gedelegeerd bestuurder, Danny Van Assche

Wij willen je stem als ondernemer luider laten klinken en sterker laten doorwegen in het beleid.
Daarom is jouw steun als lid extra belangrijk.
Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en harder met onze vuisten op ministeriële tafels slaan.

Ik steun UNIZO om op te komen voor mijn belangen!