"Laten we ons inzetten voor elkaar"

Lenja Doms is impact ondernemer bij Yuma Labs, dat circulaire zonnebrillen ontwikkelt, en ook zij ondervindt uiteraard hinder door de crisis. Maar Lenja weigert om het allemaal negatief te bekijken, en heeft een woordje van hoop voor jou.

"Elke ondernemer heeft het vandaag verschrikkelijk moeilijk. De spelregels van het spel der ondernemen zijn nog net wat strenger geworden dan bij het begin van dit jaar. Alle kaarten werden stevig door elkaar geschud en bij elke zet die je waagt loop je meer risico's dan ooit om het kaartje 'ga terug naar start' te trekken. 

"Elke ondernemer heeft het vandaag verschrikkelijk moeilijk." 

 

Maar laat ik eerlijk zijn: de regels waren al best een uitdaging, net daarom werden we waarschijnlijk wel ondernemer. Ik zie buiten een moeilijk spel elke dag heel mooie dingen gebeuren ten midden van deze crisis. Plots staat mentaal welzijn op de kaart en praten we net iets openlijker over hoe we ons voelen, consumenten staan dat stapje dichter bij hun lokale handelaar tov vorige Kerst, onze onderwijzers tonen zich van hun meest flexibele kant en we wandelen ons met heel Vlaanderen weer fitter dan ooit."

"We hebben het samen als ondernemer, als leerkracht, als zorgverlener, als politicus als moeder als vader of als jonge student moeilijker dan anders, laten we ons inzetten voor elkaar. Ik zie dat ondernemerschap daar de motor voor kan zijn, die maatschappelijke impact. Laten we daar op focussen.

"Het is gewoon oké dat het niet zo oké gaat met iedereen. "

 

Van mijn kant dus geen woorden van teleurstelling in regeringen of boosheid op andere burgers. Het is gewoon oké dat het niet zo oké gaat met iedereen. 

Wees er voor elkaar, dat is het allerbelangrijkste."

UNIZO wil elke ondernemer een stem geven!

Wij zorgen ervoor dat die gehoord wordt bij de regering en bij alle beleidsmakers.
Wil je weten waar UNIZO op dit moment voor strijdt? 

Lees het in de blog van onze gedelegeerd bestuurder, Danny Van Assche

Wij willen je stem als ondernemer luider laten klinken en sterker laten doorwegen in het beleid.
Daarom is jouw steun als lid extra belangrijk.
Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en harder met onze vuisten op ministeriële tafels slaan.

Ik steun UNIZO om op te komen voor mijn belangen!