ABA HR Services neemt pijlsnelle start na traject op maat

Wanneer ben je klaar om je eigen zaak te starten? Vaak is het gewoon een kwestie van de sprong te wagen, en die sprong heeft Ans Vanheusden ook aangedurfd. Ze koos ervoor om het één-op-éénbegeleidinsgtraject starten bij UNIZO Limburg te volgen. “Ik voelde UNIZO altijd aan als een toegankelijke, persoonlijke organisatie. Die verwachting werd helemaal ingelost”, vertelt Ans, zaakvoerster van ABA HR Services. 

Ans Vanheusden bouwde bij diverse bedrijven in de uitzendsector expertise op. Tot de ondernemersmicrobe begon te kriebelen. De enige vraag die ze zich stelde: ‘Wanneer zet ik die stap naar zelfstandig ondernemen?’. Na de geboorte van haar dochtertje zocht ze nieuwe werkopportuniteiten en ging ze de uitdaging aan.

“Mijn concept had ik duidelijk voor ogen: werving en selectie van hoge technische profielen, gecombineerd met de creatie van meerwaarde voor zowel bedrijven als professionals om zo tot een ideale match te komen”, vertelt Ans. “Waar ik wel nog sturing bij nodig had, was het businessplan.”

Het businessplan: een zure appel, maar essentieel voor de gezondheid

In het starterstraject begeleidt UNIZO Limburg allerhande starters: zij die van hun bijberoep hun hoofdberoep willen maken of zij die werkelijk van een blanco blad starten. Gedreven ondernemers zoals Ans die weten waar ze naartoe willen, maar nog een duwtje in de rug nodig hebben om de eindsprint naar een eigen zaak in te zetten.

“Samen met de ondernemer voeren we een haalbaarheidsstudie uit en werken we aan het businessplan. Dat doen we op maat”, legt Wendy Van Essen, ondernemersadviseur bij UNIZO Limburg, uit. “Bij Ans legden we ons eerst toe op het theoretische luik van het businessplan om nadien naar de praktijk over te gaan: het verplicht neerschrijven van het businessplan. Vaak een zure appel voor ondernemers, maar het geeft hen vaak de spreekwoordelijke schop onder de kont om effectief van start te gaan.”

“Een absolute meerwaarde”, meent Ans. “Je krijgt zo meer inzicht in je ideeën en plaatst een aantal zaken in een ander perspectief. Vandaag biedt dat businessplan nog steeds een houvast om beslissingen te nemen. Het is de basis van een gezonde en duurzame opstart.”

Blijvende ondersteuning

De kersverse onderneming maakte al snel een flinke doorstart en realiseerde een samenwerking met Faresa, een psychologisch centrum waar Ans de afdeling loopbaanbegeleiding en outplacement ondersteunt. “Zelfs na het traject kan ik nog steeds bij Wendy terecht met vragen en advies. Dat klankbord geeft mij vertrouwen als ondernemer.”

terug naar Start