22 jan 2021
/ Online activiteit

Freelance Friday - online adviesdag: Work-life in de weegschaal

UNIZO Love to be Free peilde afgelopen maanden naar de grootste kopzorgen van de Vlaamse freelancers en ging er mee aan de slag. In vijf online events lossen we de vijf grootste bezorgdheden van onze freelancers op. Benieuwd naar onze tips & tricks en getuigenissen van experts en collega-freelancers? Laat je gratis adviseren en chat met onze experten tijdens Freelance Friday!

De hele dag kan je als freelancer terecht op onze website voor tips & tricks, live chat met experten, livestream webinars en getuigenissen, interessante content en veel meer. Thema voor deze vijfde editie is de combinatie van werk en privéleven. Maar liefst 1 op 5 van alle freelancers worstelt met hun work-life balance leren we uit het Freelancer Focus rapport 2019. Hoog tijd voor UNIZO Love to be Free om jullie een helpende hand te bieden.

Met deze 5 topsprekers inspireren wij jou op Freelance Friday 

 • Claudia Van Avermaet - In 7 weken een stressvrij en gezond lichaam
  Als freelancer leven en werken we veel naar deadlines toe. Maar liefst 1 op 6 heeft last van burn-outklachten. Hoe leef je gezond en luister je naar je lichaam? Claudia vertelt in haar nieuwe boek ‘Repower’ hoe. Ze vertelt voor het eerst openhartig over haar eigen burn-out en deelt een handig 7-wekenplan om je lichaam terug in balans te brengen.
   
 • Marianne Van Der Wielen - Tijd heeft vleugels en geen teugels
  Onze studie rond Freelancers geeft aan dat ongeveer 1 op 5 van de freelancers moeilijkheden ondervindt om de balans tussen werk en privé te bewaren. Een goed timemanegement kan daarbij helpen. Marianne is ondernemerscoach bij Liantis en zal ons een duidelijk maken hoe je met dit kostbare goed kan efficiënter kan omgaan.
   
 • Prof. Tim Vantilborgh - De gevolgen van telewerk op onze werkrelatie, een wetenschappelijke studie
  In maart 2020 heeft de Belgische regering maatregelen genomen om de verspreiding van het COVID-19 virus in te dammen. Deze maatregelen hebben een aanzienlijke impact gehad op de werkomstandigheden van de Belgische werknemers. Ze vormen ook een aantal uitdagingen voor de werkgevers. Vantilborgh licht in duidelijke taal de belangrijkste conclusies uit zijn onderzoek toe.
   
 • Eva De Winter - Hoe houden we telewerk werkbaar? 
  We gaan dieper in op de aanbevelingen die we vanuit het onderzoek door Prof Vantilborgh kunnen formuleren. Telewerk zal ook in de toekomst blijven bestaan en uitbreiden. Het is dan aan de overheid, werkgever en werknemer om dit binnen een werkbaar kader te ontwikkelen, waarbij de nodige aandacht gegeven wordt aan de gevolgen van telewerk.
   
 • Bernd Carette - Telewerk is maatwerk, geen eenheidsworst
  Bernd neemt ons mee in de psychosociale en ergonomische opportuniteiten en uitdagingen die telewerk met zich meebrengt. Hij zal toelichten hoe verschillen in onze persoonlijkheid een impact heeft op hoe we gedijen in het tijds- en plaatsonafhankelijk werken. Daarnaast staan we stil bij de limieten van digitale samenwerkingstools en hoe Liantis zelfstandigen en werkgevers kan ondersteunen bij het structureel verankeren van telewerk in hun onderneming.