30 apr 2019
Hasselt / Cursus

OndernemersForum: De social media-academie

Als ondernemer beschik je vandaag de dag over een machtig wapen om je bedrijf en merk een gezicht te geven: het internet en social media. Als nooit tevoren kun je met weinig kennis, moeite én met een beperkt budget gebruikmaken van krachtige communicatie- en marketingtools om je klanten en prospecten met doelgerichte boodschappen te bereiken.

Maar ... hoe kun je je boodschap laten opvallen tussen al die andere boodschappen? En hoe vertaal je het unieke karakter van je onderneming naar de juiste communicatie én nieuwe klanten? Dat is de missie van deze interactieve sessies, die veel ruimte laten voor praktijkvoorbeelden.

Topredenen om deel te nemen:

  1. Je leert om social media optimaal in te zetten.
  2. Je bereikt je doelgroep beter.
  3. Je trekt nieuwe klanten aan via social media.

Jouw expert ter zake:

De sessies van de Social Media-Academie worden verzorgd door Jo Hendriks en Saskia Goffin van het digitaal kennis- en adviesbureau Brain Rangers. Het bedrijf helpt ondernemers om technologie voor hen te laten werken in plaats van andersom. Met kennis en een persoonlijke toets begeleiden Jo en Saskia al verschillende jaren zelfstandigen en kmo’s om het onderste uit de kan te halen als het gaat over digitalisering en online communicatie.

De Social Media-Academie: wat je mag verwachten

Sessies

Sessie 1: Wat is het geheim van je merk?

Welk verhaal wil jij delen met je (potentiële) klanten? Welke boodschap wil jij de wereld in sturen? Met een klassikale merkanalyse gaan we op zoek naar wat jouw merk uniek maakt. Een ijzersterke en cruciale basis voor je verdere communicatie!

30/04/2019 - 18:30 - 22:00
Sessie 2: Gerichte communicatie met online campagnes

Hoe vertaal je de identiteit en de boodschap van je merk naar een gerichte campagne op social media? Wat ga je wanneer en waar posten? En wie is je doelgroep? ‘Snel iets posten omdat het lang geleden is’ maakt plaats voor een weldoordachte communicatieaanpak.

14/05/2019 - 18:30 - 22:00
Sessie 3: Een stapje verder: stem je content af op je huisstijl

De inhoud van je berichten bepaalden we in de vorige sessie. In deze sessie gaan we nog een stapje verder en geven we je tips en tricks om ook alles ook mooi in woord en beeld af te stemmen op je merkidentiteit. Je leert hoe je je social media posts, quotes, advertenties, infographics en ander grafisch materiaal perfect laat aansluiten bij je huisstijl. Een handige tool die we daarbij gebruiken is Canva.

21/05/2019 - 18:30 - 22:00
Sessie 4: Aan de slag op Facebook, LinkedIn en Instagram

Facebook, Instagram, en LinkedIn zijn de drie belangrijkste social media voor bedrijven. We helpen je niet alleen om je bedrijfspagina’s op deze kanalen op te zetten maar overlopen ook hoe je er maximaal gebruik van kunt maken: Hoe post je een bericht? Hoe vergroot je je bereik? Hoe maak je connecties? Hoe verzamel je likes? Je komt het allemaal te weten.

04/06/2019 - 18:30 - 22:00
Sessie 5: Adverteren op social media

In de laatste sessie leren we jou hoe je je doelpubliek (en prospecten) kunt vergroten via online advertenties om zo nieuwe klanten aantrekken. We tonen alle mogelijkheden van het adverteren op Facebook en Instagram zoals het identificeren van de doelgroep op basis van interesses, doelgebied, leeftijdsgroep etc. Dit brengen we meteen in de praktijk met een kleine reclamecampagne. We analyseren vervolgens ook hoe je de resultaten van jouw advertentiecampagne kunt meten en bijsturen.

11/06/2019 - 18:30 - 22:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789

Facturatiegegevens

Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. U mag altijd een collega in uw plaats laten deelnemen. Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (ondernemersforum@unizo.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersforum, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel) te worden bezorgd. Een UNIZO OndernemersForum komt niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.
1 x Niet-leden: 480,00 € Excl. btw
Totaal: 580,80 EUR incl. btw