22 apr 2021
/ Cursus

OndernemersForum | Doorbreken op Facebook en Instagram in 2021 (nog 2 plaatsen)

Inleiding

Social media, met Facebook en Instagram op kop, blijft de uitgelezen manier voor ondernemers om hun klanten online te kunnen bereiken. Maar het is moeilijker en moeilijker om de aandacht van die klant te vangen en te houden. "Aanwezig" zijn is niet meer genoeg. Om er tussenuit te springen moet je als ondernemer content maken die je laat opvallen in de massa.
In deze sessies trekken we de online communicatie van jouw onderneming naar een hoger niveau. We werken een strategie uit wie jouw publiek is en met welke content je prospecten kan bereiken EN overtuigen om klant te worden.

We werken rond tekstuele, visuele en merkgerichte content die jou als ondernemer helpt om bestaande (én ook nieuwe) klanten te bereiken en aan te zetten tot kopen. De sessies zijn interactief en zitten vol praktische tips en opdrachten voor die je dadelijk kan omzetten in jouw online communicatie.

In deze sessies leer je:

  • Posts maken op social media die afgestemd zijn op de interesses van je (potentiële) klanten.
  • Je smartphone gebruiken om producten visueel sterk in beeld te brengen.
  • Sneller en slimmer omgaan met social media posts.
  • Een nieuw publiek bereiken met betalende social media campagnes.

Aanpak

  • 5 online sessies met tussentijds huiswerk en een eindwerk.
  • Digitale opvolging tijdens het traject met een chatroom, sessies worden opgenomen en zijn achteraf uitgesteld te bekijken tot 1 maand na uitzending.
  • Het "eindwerk", een social media campagne van 10 posts zal achteraf door de lesgevers beoordeeld worden.
  • Om een persoonlijke opvolging van de deelnemende ondernemers te kunnen garanderen, wordt het aantal inschrijvingen beperkt tot maximaal 15 ondernemers.

Lesgevers

De sessies worden gegeven door Jo Hendriks en Saskia Goffin van BrainRangers.

BrainRangers is een digitaal kennis- en adviesbureau dat kleine en middelgrote ondernemingen helpt om meer rendement halen uit hun digitale tools om morgen nog beter te ondernemen dan vandaag. Met online en onsite workshops en individuele begeleidingen helpen we ondernemers in hun social media communicatie met extra aandacht voor kwalitatief hoogstaande content die zorgt voor meer omzet.

Bekijk al de OndernemersFora

Schrijf hier in

Ondernemersforum

Sessies

Sessie 1: Hoe vang je de aandacht van je publiek?

Ondertussen heeft iedere ondernemer de weg gevonden naar social media en probeert iedereen de aandacht van de klant te vangen. Dat zorgt ervoor dat jouw posts op social media er echt tussenuit moeten springen als je wilt dat het iets opbrengt. In deze sessie leer je hoe dat moet: Maak online posts die specifiek afgestemd zijn op je doelpubliek en door hun gelezen, geliked en gedeeld worden. Vang nieuwe fans op Facebook en Instagram en maak van je volgers ... je klanten. 

22/04/2021 - 19:00 - 22:00
Sessie 2: Visueel je producten en diensten in beeld brengen

Niet alleen je teksten maar ook je posts moeten er visueel aantrekkelijk uitzien. Onder leiding van een echte fotografe leer je je producten, diensten (en jezelf) in beeld brengen met je smartphone. Hoe zorg je voor het juiste licht, wat is de mooiste hoek en hoe bewerk je jouw foto's zodat het lijkt dat ze door een professional gemaakt zijn. Als kers op de taart krijg je een voorproefje hoe je alles in je eigen huisstijl zet. Blaas met jouw visuele content de concurrenten van het scherm.

29/04/2021 - 19:00 - 22:00
Sessie 3: Optimaliseer je social media campagnes

Goeie teksten, fantastische beelden. Nu moeten ze nog naar het juiste publiek (op het juiste moment). Je leert "slimmer" te werken en je social media posts te automatiseren. Maak je content wanneer jij tijd hebt en zorg dat hij perfect op tijd gepost gaat worden aan je publiek. Daarnaast leer je ook nieuwe klanten te bereiken door je posts met een beperkt budget heel gericht te gaan "boosten" met betaalde promoties. Bereik nieuwe volgers die je onderneming (nog niet) kennen en maak ze fans van je merk.

06/05/2021 - 19:00 - 22:00
Sessie 4: Killer apps voor je social media

Waarschijnlijk zit je smartphone altijd wel in je handtas of je achterzak. Het is dan ook HET ideale toestel om je social media content mee te maken. We tonen je de essentiële apps die je MOET hebben om je content voor Instagram en Facebook te maken, te bewerken, te animeren en te posten. Spaar jezelf urentijd en zorg dat jouw content echt gaat opbrengen met een waaier aan slimme apps.

20/05/2021 - 19:00 - 22:00
Sessie 5: Eindwerk en Q&A

De vijfde sessie wordt voorzien voor een ‘eindwerk’, een social media campagne van 10 posts. In deze laatste sessie is er nog ruimte voor alle vragen, en bouwen jullie met ondersteuning van de lesgevers én van collega-ondernemers de campagne uit.

Het eindwerk zal achteraf door de lesgevers beoordeeld worden, met een persoonlijke opvolging naar jou als deelnemer.

27/05/2021 - 19:00 - 22:00
Prijzen
  • Niet-leden: 400,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 400,00 EUR Excl. btw