11 dec 2019
Hasselt / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal

A Taste of Business Verenigd Koninkrijk en Ierland

VK en Ierland
Interactieve exclusieve lunch-ontmoeting met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het Verenigd Koninkrijk is de vierde belangrijkste klant van Vlaanderen. Voor Vlaamse ondernemers zijn hier zeer interessante zaken te doen in sectoren zoals de automobielsector en de chemiesector. Samen zijn deze sectoren goed voor bijna de helft van de totale export vanuit Vlaanderen naar het Verenigd Koninkrijk. Industrietakken als machines, kunststoffen en voeding en dranken konden zich tot de grootste stijgers rekenen volgens FIT in 2017.

Ook Ierland is een zeer interessante handelspartner voor Vlaanderen. Ierland staat gekend om zijn economische succesverhaal door de manier waarop de Ierse regering erin slaagde om massaal belangrijke buitenlandse investeringen aan te trekken. Ierland heeft namelijk een aantal grote troeven voor buitenlandse investeerders. Zowel voor export als import is de chemische sector de grootste. Daarnaast heeft de Ierse regering heeft zich ook met succes op de toekomstgerichte sectoren gericht. De buitenlandse investeerders situeren zich voornamelijk in de ICT- en farmaceutische sector.

Zijn het Verenigd Koninkrijk en Ierland jouw Taste of Business? Ontdek het tijdens een interactieve lunch met de vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade op 11 december 2019 te Hasselt. Zij zullen je duidelijk hun analyse schetsen en je overladen met concrete tips waarmee je in het Verenigd Koninkrijk en Ierland onmiddellijk aan de slag kunt. Volgende topics zullen onder meer aan bod komen:

  • Waarom kiest volgens u een bedrijf voor de Britse of Ierse markt? Strategie of eerder toeval?
  • Speelt “Made in Flanders” een rol voor de Britse/Ierse consument/klant?
  • Wat is het belang van lokale partners? Agenten? Verkopers? Kan het zonder?
  • Wat is het belang van e-commerce & digitalisering op de Britse/Ierse markt?
  • Hoe kan een VLEV ertoe bijdragen dat de juiste deuren voor je opengaan?

Met dank aan:

Prijzen
  • Niet-leden: 90,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 45,00 EUR Excl. btw