UNIZO KMO Keynote: Geert Noels - Wat mogen we van de toekomst verwachten?

25 apr 2018
Hasselt / Netwerkactiviteit

UNIZO KMO Keynote: Geert Noels - Wat mogen we van de toekomst verwachten?

Het voorbije decennium kenmerkte zich door een aantal schokken en crisissen met onder meer de bankencrisis. Intussen lijkt onze economie helemaal uit het dal te zijn gekropen.

UNIZO KMOMeer nog, we tekenen terug voor groei. Ondernemers investeren terug, de werkloosheid is gedaald en nooit eerder waren er zoveel werkenden en zoveel vacatures. Hebben we echter geleerd uit onze fouten? En wat met de andere gigantische uitdagingen waar de wereld voor staat, zoals de opkomst van de groeilanden, de zoektocht naar duurzame energiebronnen en de opwarming van de aarde?

In deze UNIZO KMO Keynote legt Geert Noels haarfijn uit hoe we er nu voor staan en wat we van de toekomst mogen verwachten. Zijn conclusie: alleen als we duurzaam leren omgaan met onze hulpbronnen, nieuwe technologieën volop aanwenden en authenticiteit en behoud van onze welvaart verkiezen boven schuldgedreven, onhoudbare groei, zijn we in staat om de crisis te overwinnen.

 

Geert Noels is macro-econoom en veelgevraagd commentator over financiële en economisch onderwerpen.. Na 15 jaar als econoom te hebben gewerkt, richtte hij in 2009 Econopolis op, een vermogensbeheerder en financieel-economisch advieshuis.

geert noels

Bij het brede publiek is hij vooral bekend door zijn columns in verschillende kranten en zijn vaste bijdrages in het financieel magazine Trends. Ook is hij in de Nederlandstalige en Franstalige media van België regelmatig te horen in zijn hoedanigheid van macro-econoom. Noels is een van de meest geciteerde experts op het vlak van economie en heeft een uitgesproken mening over hoe we met onze toekomst moeten omgaan.

Programma

  • 18.00u: ontvangst 
  • 18.30u: Verwelkoming Bart Lodewyckx - gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg
  • 18.35u: KMO Keynote Geert Noels  
  • 19.15u: Q & A
  • 19.30u: receptie en  netwerking
  • 21.00u: einde